Afgelopen zaterdag werd hard gewerkt aan het ATB-parcours rond de Goerie (Foto: Erwin Plug).

"Bikepark is balans tussen veiligheid en techniek"
Laatste update: 19 mei 2017 om 12:06

KATWIJK - "Vandaag werken we met enkele vrijwilligers aan enkele onderdelen van het Bikepark Katwijk."

Patrick Jansen van het bedrijf 'Tracks & Trails' had afgelopen zaterdag even pauze bij de aanleg van het ATB-parcours rond IJsbaan De Goerie.

Al vroeg in de ochtend was men bezig rondom de ijsbaan. Twee medewerkers van het bedrijf liepen zaterdag eveneens tussen een groep vrijwilligers van de fietstak van IJsclub Voorwaarts. In de groenstrook rondom de schaatsbaan wordt aan een openbaar parcours gewerkt. Pas geleden is het werk begonnen. Patrick Jansen had voorheen de route eerst met vlaggetjes gemarkeerd en heeft daarna met zaagmateriaal voor een graafmachine uit gewerkt.

Het basispad ligt er sinds enige weken en afgelopen weekend werd begonnen aan de houten'North-Shore' hindernis. Het bedrijf van Patrick Jansen ontwerpt en bouwt al ruim tien jaar duurzame mountainbikeroutes en skill-parks. "Het bikepark wordt gemaakt voor de beginnende en geoefende fietser, maar is ook gericht op kinderen. We maken nu enkele eikenhouten hindernissen voor extra uitdaging tijdens een rit over de baan. Echter, het parcours is zo uitgezet dat men diverse kanten op kan gaan. Je hoeft niet over een moeilijke hindernis te fietsen, maar kan er ook gewoon omheen gaan. Het is een techniekpark met een goede balans tussen veiligheid en techniek."