Voetgolfkampioen Bjorn Bulk (oranje shirt) geeft tips aan de deelnemers aan de derde editie van Voetgolf Bollenstreek (Foto: Flashlight Fotografie).

Netwerken met traptechniek
Laatste update: 19 mei 2017 om 12:27

NOORDWIJK - Afgelopen dinsdag vond op Golf Centrum Noordwijk de derde editie van Voetgolf Bollenstreek plaats.

Een kleine honderdtwintig leden van zes ondernemersverenigingen uit de streek deden hun uiterste best de bal in zo weinig mogelijk trappen in de aangepaste holes te krijgen.

De eerste twee edities werden gehouden op Landgoed Keukenhof in Lisse, nu was er gekozen voor het golfterrein aan de Van Berckelweg in Noordwijk. GCN-manager Marcel Menger is zeer enthousiast. "Ik vind dit hartstikke leuk en ik hou van evenementen. Het is net wat anders dan golf, het weer vandaag zit mee en dat zorgt ook voor een geweldige opkomst."


De deelnemers zijn in de meeste gevallen aangesloten bij ondernemersverenigingen uit Katwijk (KOV), Lisse (BCL), Noordwijkerhout (ONNO), Teylingen (TOV), Hillegom (IRH) en Noordwijk. Om het golfterrein geschikt te maken voor voetgolf, moesten er wel wat aanpassingen worden gedaan. "Ik heb de baan uitgezet met Bjorn Bulk", vertelt Menger. De Nederlands en Europees kampioen uit Noordwijk is zelf ook aanwezig. "Het is een echt kampioenschap", zegt hij. "Het weer zit zeker mee. We hebben 18 holes, deze zijn heel technisch. Zo hebben we onder andere de neary (dichts bij de vlag), longest kick (grootste afstand) en het ING spel (bal in gaten schieten). Ik ben er voor het eerst bij en het is heel professioneel."


Voetgolf is een combinatie van voetbal en golf. Er wordt gespeeld met een voetbal, waardoor de holes wat groter zijn dan normaal, maar met de regels van golf. Het doel van het evenement is om ook buiten het eigen dorp elkaar op een aangename, informele manier tegen te komen en kennis met elkaar te maken. Maar sommige deelnemers doen hun uiterste best zich toch ook sportief te laten gelden. Zo slaagt Jeroen van der Zalm erin om vanaf zo'n 60 meter een hole in one te scoren. Aansluitend aan het voetgolf kon er in restaurant Pitch worden genoten van een buffet. Later op de avond volgde de prijsuitreiking. De winnaars waren Rian Blankert en Peter Timmermans van de KOV.