Werk van Beppe Mokuza Signoritti (

Japans inktschilderen in Soefitempel Katwijk
Laatste update: 26 mei 2017 om 11:04

KATWIJK - Op woensdagavond 7 juni vindt er in de Soefitempel te Katwijk (Zuidduinseweg 7) een demonstratie plaats van Sumi-e, Japans inktschilderen, door de Italiaanse Zenmonnik en Sumi-e meester Beppe Mokuza Signoritti. 

De avond start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen ervaring opdoen met bamboe schilderen en dit werk meenemen naar huis. De Japanse term "Sumi" betekent zwarte inkt, "e" betekent schilderij. Door Zenmonniken werd Sumi-e rond 1400 na Christus vanuit China geïntroduceerd in Japan. In Sumi-e zijn een paar streken zwarte (of soms gekleurde) inkt op wit rijstpapier genoeg om de natuur weer te geven.


Beppe Mokuza Sigoritti wijdt zichzelf al meer dan 25 jaar aan Sumi-e en geeft les in Europa. In Katwijk organiseert hij een vierdaagse retraite van 7 tot 11 juni. Voorafgaand aan de Sumi-e demonstratie geeft Amir Smits, leider van Soeficentrum Amsterdam,  een inleiding over  soefisme. Hij zal de lezing verlevendigen met enkele soefi-oefeningen. De toegang is gratis.