Van 19 tot en met 24 juni kan de jeugd uit de duin- en bollenstreek weer op de pedalen in de 'Tour de Lisse' (Foto: pr/Dolly van der Laan).

Nog plek bij Tour de Lisse
Laatste update: 26 mei 2017 om 11:17

LISSE/STREEK - Er is nog plek bij de Tour de Lisse, de mini-Tour de France voor kinderen die RTV De Bollenstreek van maandag 19 t/m zaterdag 24 juni voor de 42ste keer organiseert.

Aanmelden kan tot uiterlijk 2 juni door een mailtje met naam, geboortedatum, adres en woonplaats te sturen naar: leonoorsleijser@gmail.com.

De Tour de Lisse is de Tour de France in het klein. Elke dag zijn er wedstrijden (start om 19.00 uur), waaronder een individuele tijdrit, een ploegentijdrit en een aantal criteriums. Op zaterdag is de start om 18.00 uur. Het gaat eraan toe zoals bij het professionele wielrennen; de rennertjes worden begeleid door motards en het peloton wordt gevolgd door een echte ploegleiderswagen. Net als in de echte Tour de France zijn er een gele, groene, witte en een bolletjestrui. Het snelste meisje rijdt in de roze trui.
De wedstrijden vinden plaats op en rond het parcours van de RTV De Bollenstreek aan de Spekkelaan in Lisse.


Deelname staat open voor jongens en meisjes geboren tussen 1 januari 2004 en 31 december 2007 die nog geen lid zijn van wieler- of mountainbikeclub. Er wordt gereden op eigen fietsen waarop geen racefietsonderdelen mogen zitten. Minimale banddikte is 28 mm. Voor wie geen geschikte fiets heeft, is een beperkt aantal leenfietsen beschikbaar.


Deelname aan de Tour de Lisse is gratis. Omdat de Tour een groot aantal trouwe en enthousiaste sponsors heeft, zijn er elke dag leuke prijzen te winnen. Ook voor wie niet als eerste over de finish komt.
De Tour de Lisse wordt georganiseerd door een speciale commissie van RTV De Bollenstreek.

Meer informatie op de website, Twitter (@tourdelisse) en Facebook.

Meer info: http://www.rtvdebollenstreek.com