(Foto: Flashlight Fotografie).

Gekrioel rond het doel
Laatste update: 26 mei 2017 om 11:50

NOORDWIJK - Afgelopen woensdagmiddag organiseerde de Noordwijkse voetbalvereniging SJC voor de 28ste keer haar jaarlijkse 4 tegen 4 toernooi.

Op het sportcomplex aan de Lageweg kwamen maar liefst 203 teams met in totaal meer dan 1100 kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Noordwijkse basisscholen in actie. Omdat het weer prima was en dus ook veel publiek de weg naar het sportpark had weten te vinden, hadden de druk bevolkte velden wel iets weg van een mierenhoop.

Sportwethouder Gerben van Duin opende het toernooi en nam deel aan de traditionele openingswedstrijd tussen politici en gymleerkrachten. Sinds 2014 wordt het toernooi van SJC door de KNVB als een volwaardig straatvoetbaltoernooi gezien en hebben zij ook hun medewerking toegezegd. Dit houdt in dat de finalisten van de leeftijdsklasse groep 7/8 jongens en meisjes automatisch doorstromen naar de regionale finales van het KNVB Straatvoetbaltoernooi.

Naast de prijzen voor de winnaars in de vele poules, waren er ook prijzen voor teams met de meest originele kleding, dit jaar in het thema van Noordwijk Sportcity. Verder waren er meerdere verenigingen aanwezig om kinderen ook kennis te laten maken met andere sporten en culturen.