(Foto: pr).

Voorruiters succesvol op eigen Elsgeestercross
Laatste update: 13 juni 2017 om 14:06

VOORHOUT - Rijverenging Voorruiters uit Voorhout hield afgelopen zondag haar jaarlijkse paardencross.

Onder zomerse temperaturen werd een crosswedstrijd voor pony's en paarden verreden. Mede door de inzet van 50 vrijwilligers werd dit goed georganiseerde evenement wederom een succes. Voorzitter Kees Zwetsloot kijkt naar tevredenheid terug op het evenement. Helaas was er toch een ongelukkige val van Esmee Kramp van de Koningin Emmaruiters. Hopelijk herstelt zij snel van de verschoven ruggenwervels.

Dat de paardencross leeft blijkt wel uit het aantal deelnemers. Aan deze zevende paardencross deden maar liefst 67 combinaties mee. De deelnemers waren onderverdeeld in de categorieën: pony's laag, pony's hoog, paarden laag en paarden hoog. Voor de organisatie was de uitdaging des te groot omdat er 2 starts per combinatie waren ingeroosterd.  Hierdoor waren er dit jaar maar liefst  134 starts. Los van de wedstrijden heerste er een ontspannen sfeer om en rond het parcours,  het terras van clubhuis "De Paardenbloem" en het marktplein.


De vereniging telt in het zomerseizoen bijna honderd leden en dat is behalve de liefhebberij voor de sport mede te danken aan de accommodatie, laat voorzitter Zwetsloot weten. "Wij beschikken over een permanent crossterrein en er wordt diverse keren in de week getraind in de disciplines dressuur, cross en mennen." Alle leden moeten wel over een eigen paard of een door hen verzorgd paard beschikken, want de Voorruiters is geen manege. Het parcours was dit jaar wederom opgebouwd uit natuurlijke hindernissen, zoals een waterpartij, een schatkist en tripple, een hooiberg, hooiruiven, tractorbanden, een bezembak, een kasteel en kerk op het kerkenland, en zelfs een hindernis van wijnvaten en een paddenstoel met rood en witte stippen. Voor de ruiters een enorme uitdaging en voor de toeschouwers prachtig om naar te kijken.


In de diverse categorieën, waarin ook deelnemers van andere verenigingen, vielen in sportieve zin de Voorruiters goed in de prijzen. In de categorie pony's laag ging de hoofdprijs naar Isa Warmerdam met Suzanne. Zij wist de familie L'Amie net voor te blijven. Bij de categorie pony's hoog ging hoofdprijs naar Britt van der Meel met haar pony Anyway. Bij de categorie paarden laag ging de hoofdprijs naar Kimberley van Beelen met Frodo. Aan het einde van de dag wist Hannah Warmerdam het resultaat van haar zus Isa net niet te evenaren. Zij werd namens de Voorruiters tweede. De hoofdprijs was voor Lotte Dietz met Golddigger van de Palesteijnruiters. Wethouder Kees van Velzen verblijdde haar met een mooie paardendeken.


Naast het paardrijden konden bezoekers onder het genot van een hapje en drankje volop genieten van dit Paardenevenement. Volgens Zwetsloot is ook dit jaar mede dankzij dertig sponsoren en vijftig vrijwilligers een mooie en spannende paardencross voor de regio Zuid- en Noord-Holland op de wedstrijdkalender gezet.