Sanne Dijkstra is haar tegenstandsters te snel af (Foto: pr).

MHC Voorhout op karakter naar gelijkspel tegen Pijnacker (1-1)
Laatste update: 13 juni 2017 om 14:07

VOORHOUT - Na de belangrijke winst tegen Saxenburg hadden de dames uit Voorhout zich vellig gespeeld in de 3e klasse.

De wedstrijd tegen de nummer 5 Pijnacker werd afgelopen zondag door de tropische temperatuur een slijtageslag, waar Voorhout een gelijkspel uit sleepte.

Bij 27 graden en een strak blauwe lucht moesten beide teams uit Voorhout en Pijnacker de voorlaatste wedstrijd in de competitie afronden. Voorhout had maar 1 wisselspeelster en het beloofde een zware middag te worden. Er werd besloten om in 4 kwarten te spelen in verband met de hitte. Het team uit Voorhout begon goed aan de wedstrijd en in het eerste kwart waren zij de bovenliggende partij. Met goed georganiseerd hockey werd de tegenstander vaak in de verdediging gedrukt. Na de drinkpauze kwam Pijnacker wat beter in spel en het werd een gelijk opgaande wedstrijd met niet te veel kansen aan beide zijden.


Het begin van tweede helft gaf hetzelfde beeld, maar na tien minuten opende Voorhout de score. Sanne Dijkstra kwam vanaf links de cirkel in en rondde bekwaam af. De dames uit Pijnacker verhoogden het tempo en kregen de overhand in de wedstrijd. Door goed te verdedigen en goed keeperswerk bleef het lang 1-0. Het tekort aan wissels aan de kant van Voorhout begon zich bij dit weer te wreken en de tank bij veel speelsters raakte leeg. Pijnacker kreeg veel kansen, maar misten telkens het doel. Tot aan de laatste minuut. Een laatste strafcorner werd met een tip-in benut. Op karakter haalden de dames uit Voorhout het punt binnen en gaan volgende week naar de nummer laatst, FIT, om nog een paar punten te pakken om zo nog goed in de middenmoot te eindigen.