Eveline de Jong en Kimberley Booij in actie bij de estafette 4 x 100 meter tijdens de B-competitie afgelopen zondag in Heerhugowaard (Foto: pr).

Meisjesteams De Spartaan naar landelijke finales
Laatste update: 13 juni 2017 om 14:40

LISSE - Het afgelopen weekend heeft zowel het C- als het B-meisjesteam van atletiekvereniging De Spartaan zich geplaatst voor de landelijke finale voor clubteams.

Eerst was het zaterdag de beurt aan de C-meisjes. Na twee voorronden stonden ze op de 14e plaats en dat betekende dat ze nog minimaal twee plaatsen moesten stijgen. Op de eigen thuisbaan in Lisse moest het gebeuren. Vanaf het begin liep het voortvarend. De estafette ging sneller dan in de voorgaande wedstrijden. Het speerwerpen leverde een overwinning op voor Shana van Vuuren, die ruim 2½ meter verder gooide dan haar persoonlijk record. Hannah Olsthoorn, Phebe Goedhart en Mandy Duinkerken hadden een zwaar programma. Eerst liepen ze de 800 meter en nog geen drie kwartier later moesten ze starten op de 300 meter Horden.


Het was een gok of ze dit zouden kunnen, maar het ging uitstekend. Alle drie liepen zowel op de 800 meter als op de 300 meter Horden een persoonlijk record. Dit was de aanzet voor de andere atletes om alles uit zichzelf te halen. Op vrijwel alle nummers werden persoonlijke records behaald. Aan het einde van de dag bleek dat het gelukt was. Een 11e plaats in de landelijke stand en zodoende plaatsing voor de finale op 16 september.


Zondag moesten de B-meisjes aantreden in Heerhugowaard. Na de eerste wedstrijd stonden ze op een landelijk negende plaats.


De start was goed met snelle tijden op de 100 meter Horden voor Eveline de Jong en Hieke Böhm. Ondanks het warme weer en de krachtige wind wisten Anne-Wil van Werkhoven op de 400 meter en Carmen Oosterkamp op de 1500 meter, met goede prestaties, veel punten binnen te halen voor het team.


De technische nummers volgden elkaar in hoog tempo op. Eveline de Jong won het hoogspringen met 1,60 meter en werd vijfde bij het verspringen. Hieke Böhm en Anneloes Pluimert werden beiden derde op respectievelijk het speerwerpen en het kogelstoten. Ook op de overige onderdelen werden hoge klasseringen behaald.


Na de afsluitende 4 X 100 meter was het even afwachten, maar toen bleek dat het team in de landelijke stand nog gestegen was naar plaats 7.


De B-meisjes kunnen zich gaan opmaken voor hun finale op 24 september, maar eerst zal een groot aantal atletes nog mee gaan doen aan de Nationale kampioenschappen voor junioren in het weekend van 30 juni tot en met 2 juli in Vught.