Op het zonovergoten terras van RTV de Bollenstreek wordt zondagmiddag onder het genot van een ijskoude versnapering gezellig nagepraat over de negende editie van de Bollenstreek Classic (Foto: Erwin Brandt).

Toerfietsers trappen vijfduizend euro bij elkaar voor KebeBush
Laatste update: 13 juni 2017 om 14:59

LISSE - De zon op je huid en de wind door je haar. Tijdens de negende editie van de Bollenstreek Classic was het afgelopen zondag weer genieten van weer, natuur en sportiviteit.

Al om half acht in de ochtend, maar nog ruim nadat de ruim zestig vrijwilligers al anderhalf uur in touw zijn, vertrokken de eerste van de ruim zevenhonderd toerfietsers voor tochten over 55, 85 en 135 kilometer door de bollenstreek en het groene hart. Tevreden kijken René van Kesteren en René van der Spek van organisator RTV De Bollenstreek na afloop naar de drukte op het terras voor het clubhuis aan de Spekkelaan in Lisse. "Alles is vandaag, op een paar schrammetjes na, zeer gladjes verlopen.

Er klonk hier en daar wat gemor over de onverwachte hindernis bij Nieuwveen, maar daar wisten wij niets van. We beginnen al een half jaar van te voren met de voorbereidingen en verkennen het parcours een aantal keer. Als een gemeente ons dan niet inlicht en plots begint met  wegwerkzaamheden, dan kunnen wij daar niets meer aan doen. Maar de positieve berichten overheersten."


De deelnemers waren zeer tevreden over de mooie route, de organisatie en de aanpassing van de route langs de Vecht. "Dit jaar hebben we daar de smalle paadjes weten te vermijden", aldus de organisatoren. "Bovenal blijft het op de drukke fietspaden van tegenwoordig altijd een kwestie van geven en nemen. Als je met zijn allen normaal doet en bijvoorbeeld een rotonde niet even snel aan de verkeerde kant neemt, dan is er vaak weinig aan de hand. Het moet altijd verantwoord en veilig blijven, vooral met wat grotere groepen. Wat ook erg leuk is, is dat er steeds meer vrouwen meedoen."


Over de opkomst: "We hadden door het mooie weer stiekem gehoopt op nog wat meer fietsers, maar met ruim zevenhonderd zijn we dik tevreden." Ook het maatschappelijke tintje werd dit keer niet vergeten. Door de kosten door sponsoren te laten dragen kon de volledige opbrengst overgemaakt worden aan de Stichting Kebebush. Het project van Anita en John Pijpers uit Hillegom, die zich inzetten voor straat- en weeskinderen in het Addis Abeba (Ethiopië), kan naar schatting vijfduizend euro op de rekening bijschrijven.