Jennifer Lem, Laurens van Schie, Yvonne van der Hulst, Wim Heij en Kevin Koning proostten afgelopen vrijdag na het tekenen van alle contracten op de ver/nieuwbouw van De Spartaan (Foto: Erwin Brandt).

Ver/nieuwbouw accommodatie De Spartaan van start gegaan
Laatste update: 20 juni 2017 om 14:58

LISSE - Afgelopen vrijdag werden de overeenkomsten voor de ver/nieuwbouw van atletiekvereniging De Spartaan getekend en afgelopen maandag reeds werd gestart met de aan leg van de fundering.

Daaruit zou kunnen blijken dat het allemaal heel voortvarend gaat, maar niets is minder waar. Voordat maandag de schop in de grond kon is er heel wat gewikt en gewogen.

Terwijl de voetbalclub Lisse alweer plannen heeft voor een nieuwe accommodatie, wordt er bij De Spartaan nog steeds volop gebruik gemaakt van het 'oude voetbalgebouwtje', dat nog dateert uit de tijd voordat Lisser Boys en Sportclub Lisse aan de overkant van de Spekkelaan verder gingen als FC Lisse. "Het is met recht een mijlpaal in ons bestaan", vertelt voorzitter Jennifer Lem. Vice-voorzitter Laurens van Schie, tevens voorzitter van de bouwcommissie, vult aan dat het hoog tijd werd voor een multifunctionele bewegingsruimte.

"Waarom heeft de atletiekvereniging meteen zoveel extra ruimte nodig, vragen mensen zich af. Nou, het gebouw wordt ook bestemd voor indooractiviteiten zoals een warming-up en cooling- down en krijgt een buurtsportcoachfunctie voor bijvoorbeeld de vijftig plus fitheidsgroep. Er komen kortweg gezegd meer functionaliteiten onder één dak. Lekker kunnen bewegen als het weer buiten het niet toelaat. En het pand staat gewoonweg al te lang. Ga maar na.

Ooit neergezet voor maximaal tweehonderd leden zitten we nu al bijna op de achthonderdvijftig leden en is het voor elke activiteit een geschuif van jewelste in en rondom de accommodatie. In korte tijd zijn er ook zomaar zestig jeugdleden bijgekomen. Het gaat goed met De Spartaan en de atletiek in het algemeen, al is de groei van de vereniging geen doel op zich."


Lem vertelt dat er ook een ander soort leden om de hoek komen kijken. "Dat zijn mensen die tijdelijk even lid willen worden en vooral bediend willen worden. Consumeren en weer verder. Dus even snel een opstartcursus doen of alleen een traject na een blessure willen volgen. Met de vernieuwbouw willen we ook deze doelgroep op weg kunnen helpen."


Van Schie vertelt verder dat De Spartaan vorig jaar 300.000 euro subsidie van de gemeente heeft ontvangen, 120.000 euro uit de spaarpot van de vereniging komt en er voor de overige 200.000 een bankgarantie is. "Maar door de enorme betrokkenheid van onze leden hoeven we tot op heden misschien maar 80.000 euro te lenen. De andere 120.000 euro wordt door de leden geleend. We zijn als bouwcommissie dan ook enorm blij met zoveel vertrouwen."


Yvonne van der Hulst van Bouwbedrijf GJ Van der Hulst uit Lisse, Wim Heij van Schoonderbeek Installatie BV uit Hillegom en Kevin Koning van J. van den Burg B.V. uit Lisse tekenden vrijdag in het bijzijn van sponsorcommissie, bouwcommissie en het bestuur de contracten en klonken op de toekomst. Volgens planning is de eerste fase vóór 20 november klaar. In december wordt er vervolgens begonnen met de renovatie van het oude gedeelte. De bedoeling is dat alles op tijd klaar is voor de 36ste editie van de Ter Specke Bokaal in mei 2018.