Spartaan-juniore Andrea Bouma (196) gaat winnend over de meet op de 100 meter (Foto: pr).

A-meisjes De Spartaan naar landelijke finale
Laatste update: 27 juni 2017 om 16:21

LISSE - De afgelopen weken stelden de meisjes C, meisjes B en senioren vrouwen van De Spartaan reeds deelname aan de landelijke finale voor clubteams veilig.

Afgelopen zondag was het de beurt aan de meisjes A.

Op de eigen thuisbaan in Lisse gingen ze de strijd aan met de beste teams uit de regio. Op de verschillende onderdelen werd er hard gestreden voor de broodnodige punten. Het Nederlandse toptalent van De Spartaan, Andrea Bouma, liet niet met zich spotten en in een zeer spannende 100 meter wist ze al haar concurrenten te verslaan in de snelle tijd van 11,86 seconden. Op de 400 meter was er de onderlinge strijd tussen Lotte van Stijn en Anne-Wil van Werkhoven. Vrijwel naast elkaar kwamen ze het laatste rechte stuk op, waarna Lotte net iets meer over bleek te hebben. Beiden liepen ze de volle ronde binnen de 60 seconden en verbeterden ruim hun persoonlijk records. Daarnaast bleek dat Lotte de tweede snelste tijd van de dag had gelopen.


Op de 100 meter Horden zette Eveline de Jong zich over haar angst voor de hogere horden dan ze gewend is heen en met een goede 15,85 seconden haalde ze de punten binnen voor het team. Dit was voor haar aanleiding om ook bij het verspringen een goede prestatie neer te zetten wat resulteerde in 5,23 meter. Op de overige nummers bleek wel dat de vele wedstrijden van de afgelopen weken hun tol gingen eisen. De verwachtingen werden niet allemaal gehaald, maar op de afsluitende 4 X 100 meter ging het nog een keer perfect. Juliette Pluimert, Andrea Bouma, Lotte van Stijn en Kimberley Booij brachten het stokje rond in 48,79 seconden en behalve de eerste plaats van de dag was dat  ook de snelst gelopen tijd in Nederland dit jaar door een A-meisjesteam.


Na het tellen van alle punten bleek dat de A-meisjes landelijk op de 4e plaats zijn geëindigd en dat houdt in dat zij op 10 september mee gaan doen in de landelijke finale. Gezien de potentie van de atletes behoort een podiumplaats dan zeker tot de mogelijkheden.