"Ik zal altijd met een fijn gevoel naar Noordwijkerhout gaan", aldus Van Leeuwen (Foto: Orange Pictures).

Van Leeuwen naar Eindhoven: "Er zijn alleen maar winnaars"
Laatste update: 7 juli 2017 om 11:07

NOORDWIJKERHOUT - Wilfred van Leeuwen is gelukkig. Dat was hij al jaren bij VVSB. Privé z'n zaakjes op orde en trainer van een tweededivisionist.

Als je hem en passant vroeg of een betaald voetbalorganisatie nog in z'n plannen voorkwam, vertelde hij steevast dat hij daar echt niet mee bezig was. Tot een kleine week geleden FC Eindhoven aanklopte. Een kans die hij niet aan zich voorbij kon laten gaan. Van Leeuwen is per direct geen trainer meer van VVSB en werkt komend seizoen in de Jupiler League.

"Het is een club die bij mij past", vertelt Van Leeuwen over z'n nieuwe werkgever. "Het zijn aardige mensen, zonder kapsones, die gewoon normaal doen. Zo ben ik ook." Toch zal het flink omschakelen worden voor de 44-jarige trainer. Een fulltime job aan de andere kant van het land gooit zijn leven aardig overhoop. "En ik moest binnen 24 uur beslissen, prettige wedstrijd", lacht Van Leeuwen. In die 24 uur sprak hij met mensen die hem lief zijn en collega's in de voetbalwereld. Toen uiteindelijk z'n vriendin ook zei dat hij het 'gewoon moest doen', ging Van Leeuwen overstag.


"Het ging zo: ik had zaterdag om 13:00 uur een gesprek in Eindhoven. Wat mij betreft met de intentie om gewoon eens met elkaar te gaan praten. Om aan te horen wat de plannen waren. Toen deden ze mij ineens een contractvoorstel. Dan ga je wikken en wegen. Het is toch iets wat de rest van je toekomst kan gaan bepalen. Zo'n keuze maak je niet alleen voor jezelf, maar ook voor het thuisfront."


"Nadat ik het aanbod had gekregen, ben ik gelijk naar Theo Nulkes (bestuurslid technische zaken bij VVSB, red.) gereden. Voorzitter Arjan Broekhof zat in Duitsland, maar heb ik ook gelijk gebeld. Ze waren natuurlijk niet blij, in de zin van de timing van het vertrek. En dat begrijp ik volledig. Maar ze gunden het mij wel gelijk en dat vind ik belangrijk. Hoe vaak gebeurt het nou dat je als trainer met een goed gevoel weg kan bij een club? Dat er geen rancune of wrok heerst vanwege een ontslag? Niet vaak. Je gaat meestal niet onwijs leuk terug naar een oude club om even een wedstrijdje te gaan kijken. Maar dat is nu gelukkig helemaal anders. Ik zal altijd met een fijn gevoel naar Noordwijkerhout gaan."


Toch is het ook in de voetbalwereld wel eens handig om de juiste connecties te hebben, beaamt de geboren Sassenheimer. "Hans Coret is een zaakwaarnemer én familie van mijn vriendin. Hij kent Tscheu La Ling, die sinds een paar weken technisch adviseur is bij FC Eindhoven. Hij heeft mijn naam laten vallen en zo is het balletje gaan rollen."


Na de bekendmaking kwam er een stortvloed van positieve reacties op de trainer af. Zo staat z'n telefoon sindsdien roodgloeiend. Ook binnen de club heerst er een gevoel van trots dat hun trainer via de Noordwijkerhouters een stap naar het betaalde voetbal heeft kunnen zetten. "Er is meer ontstaan dan alleen een werkrelatie met het bestuur en spelers van VVSB. Dat is logisch met alle dingen die we met elkaar hebben meegemaakt. Gelukkig zijn VVSB en FC Eindhoven er ook samen goed uit gekomen. Alleen maar winnaars dus in mijn ogen. Nu moet de club zorgen dat er een goede vervanger komt. Ik ga me daar zelf niet mee bezig houden, maar als ze advies willen, dan zal ik dat geven."