Jessica Keet arrangeerde in het voorjaar ook de Langste File, dat dit jaar in het teken stond van autosport, ook een knipoog naar het themajaar in Noordwijk (Foto: Jos Westgeest).

Sport en Bloemen thema Bloemenfestival Noordwijk
Laatste update: 21 juli 2017 om 11:39

NOORDWIJK - De maand augustus lonkt en dat betekent dat ook de Flowerparade Rijnsburg weer op de kalender staat. De Noordwijkse Stichting Bloem & Zee is traditioneel de kwartiermaker voor de ontvangst van jaarlijkse bloemenparade in Noordwijk.

Dat doet zij met de organisatie van het inmiddels bijna net zo bekende Bloemenfestival in de dagen rondom de Flowerparade, die op 12 augustus de Noordwijkse Koningin Wilhelminaboulevard zal oprijden.

Het Bloemenfestival Noordwijk zal worden gehouden van woensdag 9 t/m zondag 13 augustus in de NH Kapel aan de kop van de Hoofdstraat in Noordwijk aan Zee. Marjolijn van der Jagt, de pr-verantwoordelijke voor dit festival vertelt dat het festival dit jaar in het teken zal staan van Sport en Bloemen. "Uiteraard heeft dit te maken met het thema 'Noordwijk European City of Sport 2017'. Jessica Keet, onze huisarrangeur, kan zich helemaal uitleven in het sportthema. Hierbij zal zij gebruik maken van alle mogelijke sportballen en sporttenues. Uiteraard als variatie op het thema, want de aandacht zal uiteraard uitgaan naar de bloemen. Dit jaar zal zij vooral de beschikking hebben over rozen, calla's, lelies, agapanthussen, hortensia's, dahlia's, gladiolen en canna's. En zal zij vele soorten groen gebruiken."


Dit seizoen is er een bijzondere samenwerking tot stand gekomen met de Nederlandse Dahliavereniging, aldus Van der Jagt. "Gezien de grote verscheidenheid aan bloemen en planten zal het weer een feest worden voor oog, neus en oor. Het bloemenfestival zal dit jaar haar deuren openen op woensdag 9 augustus 12.00 uur tijdens de Zomermarkt.

De officiële opening is diezelfde avond om 20.00 uur en zal worden verricht door Louis van Gaal, samen met de Bloemenkoningin Hetty van Laar en sportwethouder Gerben van Duin. Daarna zal het festival elke dag t/m zaterdag 12 augustus geopend zijn - met gratis toegang - van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag 13 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdagavond en zondag is het bezoek te combineren met een bezoek aan de Flowerparade Rijnsburg, die op zaterdag 12 augustus Noordwijk zal binnenrijden en tot en met zondagavond zal zijn te bewonderen op de Koningin Wilhelminaboulevard. De Flowerparade Rijnsburg heeft dit jaar als thema 'Spreekwoorden en Gezegden'.