Ondernemer Fatih Atik: "Net als een auto, huis of fiets heeft ook kleding onderhoud nodig" (Foto: Ingrid Langeveld).

Kledingreparateur vestigt zich in Sassenheimse Hoofdstraat
Laatste update: 2 augustus 2017 om 14:52

SASSENHEIM - "Alles waar een naald in kan en wat onder de naaimachine kan, is hier te maken", omschrijft de 33-jarige Fatih Atik uit Leiden zijn vak.

Onlangs vervulde hij zijn wens door als zelfstandige 'Kledingreparatie & Stomerij Sassem' te beginnen. De onderneming is gevestigd in het pand van een voormalige damesmodezaak aan de Hoofdstraat in Sassenheim.

"Leiden zit vol met dit soort zaken, terwijl Sassenheim ze juist nodig heeft. Ik proef hier veel interesse en misschien speelt ook deze tijd van duurzaamheid en milieubewust bezig zijn daarin wel een rol", weet Atik, die samen met Aydin Akdeniz - voor wie het dorp Sassenheim met zijn inwoners een bekende omgeving is - het kledingreparatieatelier bestiert.


Op twee aan de muur bevestigde stangen hangen zo'n twintigtal verstelde en gerepareerde kledingstukken die geduldig wachten om door de rechtmatige eigenaar te worden afgehaald. En op een hagelwitte werktafel staan diverse rekjes met verscheidene klosjes garen in vrijwel alle kleuren, liefst drie verschillende soorten naaimachines voor allerhande variëteit textiel en enkele kratten vol met spijkerbroeken die vermaakt moeten worden. "Niks is onmogelijk, alleen is het soms moeilijk iets vakkundig te repareren. Net als een auto, huis of fiets heeft ook kleding onderhoud nodig", vertelt de gedreven kledinghersteller, die in het verleden in een herenmodezaak werkzaam was en het verstellen en repareren van kledingstukken zich eigen maakte door veel zien en vooral heel veel doen.


"Al lange tijd wilde ik iets voor mijzelf starten. Toen dit pand vrij kwam, twijfelde ik ook geen tel en tot op de dag van vandaag heb ik beslist geen spijt van deze stap", glundert Atik. "De Hoofdstraat is een mooie, gezellige en drukke winkelstraat en daarbij ben ik graag met mensen in de weer. Hier heerst een echt heerlijk dorpsgevoel", meldt de ondernemer, terwijl hij vervolgens zoekt naar een antwoord op de vraag hoe de concurrentie te verslaan. "Gewoon, hele beste kwaliteit leveren tegen een leuke reële prijs. Zeker geen hoofdprijs vragen. Waarom meer vragen als ik met deze tarieven kan leven? Nu kunnen mensen dit soort klusjes uitbesteden. Ook heb ik al veel ideeën voor de toekomst om dit atelier succesvol te maken. Maar eerst keihard strijden en op gang komen. Dan komt het zeker wel goed."


Kledingrepratie & Stomerij Sassem  vierde zaterdag 15 juli zijn officiële opening en is dagelijks, behalve op zondag, geopend.