Van der Werff, hier in gelukkiger tijden, staat nog lang buitenspel wegens een peesontsteking (Foto: Hubert Habers).

Keeperstombola bij Lisse: wie wordt eerste doelman?
Laatste update: 2 augustus 2017 om 15:30

LISSE - Het woord crisis in de mond nemen is iets te veel van het goede. Maar de alarmbellen rinkelden de afgelopen weken in Lisse.

Een paar weken voor de start van de Tweede Divisie had de selectie op enkele plekken nog een kwaliteitsinjectie nodig. Timothy van der Meulen kwam de verdediging versterken na het vertrek van Tom Zoontjes en het afketsen van de transfer van Thomas Bakker. Afgelopen week kwam er ook nog een nieuwe doelman bij: Björn Haggerty.

De komst van de 19-jarige keeper uit Vijfhuizen bleek een hoge prioriteit te hebben, na slecht nieuws over de blessure van de eerste keeper: Brian van der Werff. De meevoetballende doelman van de Lissenaren zit nog elf weken aan de kant met een peesontsteking in z'n lies. Met de komst van Haggerty heeft de tweededivisionist eindelijk de beschikking over vijf volwaardige keepers voor het eerste en tweede, inclusief Van der Werff zelf.


De 'Manuel Neuer' van FC Lisse, zoals hij de bijnaam kreeg vanwege zijn meevoetballende kwaliteiten, is logischerwijs in mineur vanwege zijn blessure, maar blijft tevens kracht uitstralen in zijn uitspraken. "In april wilde ik de toppers spelen tegen Scheveningen, IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. We wonnen die drie duels, maar ik speelde met pijn. Daarna ging het echt niet meer. Achteraf kan je zeggen dat ik te lang ben door gegaan, ja."


De ontsteking noopt de 24-jarige keeper om nu vanaf de zijlijn toe te kijken tot half of eind oktober. Daar kon Lisse niet op wachten. De club klopte twee weken geleden aan bij Haggerty. Een jonge keeper uit Vijfhuizen die vanwege 'bepaalde zaken' niet bijtekende bij FC Oss. Bij die club had hij de zoon van Ronald Koeman voor zich als concurrent.


"Dat besluit heb ik begin juni genomen. Daarna hebben clubs interesse getoond, maar zocht ik naar het juiste moment en de juiste club. Die heb ik met FC Lisse gevonden", geeft de blonde doelman een korte samenvatting van de afgelopen maand. Haggerty begint in september aan zijn laatste studiejaar in Amsterdam. Daarnaast liggen Vijfhuizen en Lisse  hemelsbreed maar zo'n 15 kilometer van elkaar.
De droom om als profvoetballer z'n geld te verdienen moest de tiener even parkeren. Maar helemaal uit het hoofd is het niet. "Dit jaar word ik 'pas' twintig. De Tweede Divisie is natuurlijk ook een fantastisch podium om jezelf te laten zien. In de Jupiler League zijn de financiën middelen bij de clubs vrij beperkt. Daarom kiezen goede spelers er voor in de Tweede Divisie te gaan voetballen, zodat ze er naast kunnen blijven werken."


Van der Werff beaamt de woorden van zijn jongere collega. Hoewel de doelman bij Koninklijke HFC in de Topklasse [de voorloper van de Tweede Divisie red.] acteerde, is de Tweede Divisie ook voor hem nog een te ontdekken avontuur. "Een mooiere competitie zelfs dan de Jupiler League. En erg sterk."
De eerste doelman van de FC snapt dus ook waarom de club doorschakelde na diens blessure. "Meer dan begrijpelijk zelfs. Want tot twee weken geleden wist ik nog niet eens precies hoe lang mijn herstel ging duren. Lisse moest dit doen. Op dit niveau heb je meerdere keepers nodig voor je eerste en tweede elftal. Eigenlijk maakt het mij het alleen maar gemotiveerder om er in het najaar weer te staan."