Nog even en dan rolt de bal weer op er velden van Van Nispen en sv Hillegom in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen (Foto: pr).

De bal gaat weer rollen
Laatste update: 2 augustus 2017 om 15:39

HILLEGOM/DE ZILK - De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn bij veel regioclubs al van start gegaan.

Andere verenigingen beginnen de voorbereidingsperiode binnenkort. Dat houdt in dat er voor de start van de competitie de nodige oefen- en bekerwedstrijden op het programma staan. Een overzicht.

De selectie van SV Hillegom hervat de training op 6 augustus. De Eersteklasser, die afgelopen zomer afscheid nam van de sterkhouders Jeroen Dedel (SJC), Nick van Staveren (Noordwijk), Maurice van der Neut (Noordwijk) en Daan Ruigrok (gestopt), oefent op 19 augustus voor het eerst in en tegen Bennekom. Vervolgens neemt bekerhouder Hillegom het in het kader van de strijd om de HD-Cup in de poulewedstrijden achtereenvolgens op tegen Alliance, VVH/Velserbroek en Pancratius. Vervolgens zijn FC Aalsmeer, Teylingen en Valken'68 de tegenstanders in de poulewedstrijden om de Districtsbeker, voordat de competitie op zondag 24 september van start gaat.


Ook voor zowel het standaard zaterdag- als zondagteam van Van Nispen, die komend seizoen op Derde klasse niveau zullen uitkomen, gaat de bal binnenkort weer rollen. Het vorig seizoen naar de Derde klasse gepromoveerde zaterdagteam van van Nispen neemt het in de voorbereidingsperiode vanaf 19 augustus op in de strijd om de HD Cup tegen DEM (zaterdag), Alliance '22 en DIO. Voor de Districtsbeker komt dit elftal voor de competitiestart op zaterdag 23 september in actie tegen Aarlanderveen, het zaterdagteam van VVSB en de reserves van Ter Leede.


Van Nispen zondag neemt het in de aanloop naar het nieuwe seizoen in de strijd om de HD Cup op tegen United Davo (zondag), HFC EDO en Bloemendaal. Voor de Districtsbeker worden er, eveneens in poulevorm een drietal wedstrijden gespeeld.


Daarin zijn HCM, Wilhelmus en Zoetermeer de tegenstander. Ook voor deze beide elftallen geldt dat de nieuwe voetbalcompetitie in het weekend van 23 en 24 september van start gaat.