Barbera: "Het liefste zie ik dat de honden al kwispelend achter de deur staan en niet kunnen wachten om met mij mee te gaan voor een gezellige wandeling" (Foto: Anouk Dijkshoorn).

Hillegom is een hondenuitlaatservice rijker
Laatste update: 2 augustus 2017 om 15:47

HILLEGOM - Barbera van den Nieuwenhof uit Hillegom is een enorme hondenliefhebber. Na jaren in de zorg te hebben gewerkt gooide ze het roer om en besloot ze haar droom te volgen.

Dat resulteerde in het oprichten van Hondenuitlaatservice Barbera. Barbera haalt de honden op en neemt ze mee naar haar eigen stuk land in Zwaanshoek, waar de honden voor 1,5 uur kunnen rennen, graven en spelen met andere viervoeters. Na de wandeling worden de honden weer netjes thuis gebracht.

Barbera van den Nieuwenhof heeft van kleins af aan een grote liefde voor honden: "In ons ouderlijk huis hebben we altijd honden over de vloer gehad. Toen ik op mezelf ging wonen, heb ik overwogen om een tijdje zonder honden te leven. Ik kwam er echter al snel achter dat ik het gezelschap van vrolijke viervoeters miste." En zo kwam hond Joepie bij Barbera wonen. "De keuze voor de naam Joepie werd al snel gemaakt. Het is een naam die je niet boos kunt uitspreken." Joepie is een kruising tussen een Friese Stabij en Wetterhoun. Na de eerste hond volgden er nog velen. "Momenteel ben ik het gelukkige baasje van vier honden."


Volg je dromen
Jarenlang heeft Barbera in de zorg gewerkt. "Op een gegeven moment kreeg ik de mogelijkheid om een vriendin te helpen met haar hondenuitlaatservice. Dit deed ik natuurlijk met veel liefde. Na deze ervaring besloot ik mijn dromen te volgen en zo kwam ik op het idee om een eigen hondenuitlaatservice op te richten." Op 12 juli is het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Barbera beschikt over een omheind stuk land in Zwaanshoek. Met een speciaal ingerichte bus worden de honden opgehaald en naar het uitlaatgebied gereden. Op het land is een tuinhuis te vinden met benches. "Hier kunnen de honden uitrusten na een flinke wandeling of schuilen voor de regen."


Ook zijn er voldoende schaduwplekken en is Barbera van plan om een aantal zwembadjes te plaatsen voor op warme dagen. "Het land grenst aan een losloopgebied, dus daar kunnen we ook gebruik van maken." Op het veld is een speciale puppyweide ingericht en beschikt Barbera over een 'puppy pretkar'. Na 1,5 uur rennen, spelen en graven worden de honden moe en voldaan weer teruggebracht naar hun huis. Doordeweeks staat Barbera elke dag klaar voor een wandeling met de honden. Ook in het weekend en op feestdagen is uitlaten in overleg mogelijk. De uitlaatservice biedt losse wandelingen en rittenkaarten aan.


Alle soorten en maten
Hondenuitlaatservice Barbera is er voor alle honden. "Ik wandel steeds met groepjes verschillende honden. Hierdoor leren de viervoeters aan elkaar wennen en worden ze een stuk socialer naar soortgenoten toe." Voor kleine hondjes en pups zijn er een aantal aanpassingen, waardoor elke hond mee kan wandelen. Barbera: "Het liefste zie ik dat de honden al kwispelend achter de deur staan en niet kunnen wachten om met mij mee te gaan voor een gezellige wandeling."


Hondenuitlaatservice Barbera is te volgen op Facebook. Daar verschijnen regelmatig foto's en verhalen van alle wandelavonturen. Voor meer info, zie de webstie. Ook zal Barbera op 17 augustus op de Zomermarkt in Hillegom staan.

Meer info: http://www.hondenuitlaatservicebarbera.nl