Barrelhouse, met Neerlands beste blueszangeres Tineke Schoemaker, komt op 18 februari terug naar Katwijk (Foto: pr).

The Pocket haalt oude bekenden terug naar Katwijk
Laatste update: 3 augustus 2017 om 10:39

KATWIJK - Café The Pocket is druk bezig met de programmering voor het seizoen 2017-'18. Opvallend is het weerzien van Barrelhouse in Katwijk, na 30 jaar.

Volgens kenners een van de beste bluesbands van Nederland. Meer optredens zijn al vastgelegd waaronder tributebands van Fleetwood Mac en R.E.M. Ook coverband Barracuda staat gepland. De Zeeuwse band Woodworks verricht op 21 september de aftrap van het nieuwe seizoen.

Woodworks mag het na het Noordzee Zomerfestival nog een keer overdoen in de kleinere en intieme sfeer van The Pocket. De drie onvermoeibare artiesten uit Zeeland hebben een enorm scala aan nummers in hun repertoire waarvan een groot aantal sfeermakers.


Op 22 oktober is het de beurt aan Fleetwood Back uit Lelystad, dat het repertoire speelt waarmee Fleetwood Mac in de jaren 70 en 80 wereldberoemd werd. Men on the Moon uit Brabant komt op 19 november werk van R.E.M. vertolken. Zanger Hans Reinders komt dicht in de buurt van het specifieke stemgeluid van R.E.M.-leadzanger Michael Stipe. Barracuda uit Eindhoven heeft goede herinneringen aan Katwijk omdat ze al enkele zeer sfeervolle optredens in De Boemerang verzorgden. op 21 januari gaan ze dat doen in The Pocket. Voorlopig hoogtepunt op het programma is de comeback van Barrelhouse in Katwijk op 18 februari. De formatie rond zangeres Tineke Schoemaker - volgens Johan Derksen de beste blueszangeres van Nederland - stond in de tweede helft van de jaren 70 meermaals op het podium van het toenmalige jongerencentrum 't Mallegat. Nog steeds is Barrelhouse zeer actief. In 2016 bracht de band de CD 'Almost There' uit waarvoor ze dit jaar de Edison Jazzism Publieksprijs kregen.


De totale programmering van The Pocket is nog niet rond. De programmeurs beloven echter dat er nog wat verrassende en aansprekende namen te verwachten zijn.