Pianist/dirigent Maarten van Veen is artistiek leider van het Hortus Festival en zal op 9 augustus een uniek Érard Carré vleugel bespelen (Foto: pr).

Unieke vleugel maakt zijn debuut op Hortus Festival
Laatste update: 3 augustus 2017 om 13:28

LEIDEN - Enkele jaren geleden ontdekte pianist Maarten van Veen op eBay een zeer waardevolle Érard Carré vleugel, een zogeheten tafelpiano.

De Franse verkoper wilde er afstand van doen als hij er een kleine IKEA-tafel voor in de plaats kreeg. Daar hoefde Maarten niet lang over na te denken, de deal was snel gesloten en hij liet het instrument naar Nederland komen.

Na een grondige restauratie verkeert de tafelpiano nu in topconditie. Het instrument maakt op woensdag 9 augustus om 20.00 uur zijn concertdebuut op het Hortus Festival. Maarten van Veen gaat er op spelen en hij gaat ook verhalen vertellen over de componisten. Op het programma staan werken van Mozart, Haydn en Jadin.


Pianist/dirigent Maarten van Veen is artistiek leider van het Hortus Festival, directeur van het Rotterdamse DoelenEnsemble en artistiek directeur van de Murray Dranoff Foundation in Florida. Hij studeerde bij Philippe Herreweghe en Frans Brüggen om als dirigent de taal van de 20e eeuw om te zetten naar een oorspronkelijke orkestklank. Met Robert Craft nam hij in de Abbey Road Studios in Londen een cd op met werken van Igor Stravinsky. De New York Times noemde het ´de beste opnamen ooit´.


De Hortus Botanicus vindt men aan het Rapenburg 73. Concertkaarten à € 26,50 (Early Bird-tarief, voor de snelle beslissers, is € 24,--) kan men reserveren via de website.

Meer info: http://www.hortusfestival.nl