De nieuwe Sassenheimse vlag en wimpel in top (Foto: pr).

Hopen op sneeuwbaleffect bij 'Klasgenotenfestival'
Laatste update: 10 augustus 2017 om 10:31

SASSENHEIM - Aan de oproep zich op te geven voor het Klasgenotenfestival tijdens de Open Monumentendag op 9 september is goed gevolg gegeven.

Dit laat Cor Wagemakers weten, de coördinator van de Stichting Oud Sassenheim voor de Open Monumentendag 2017. Oud Sassenheim heeft op haar website al veel oud-klasgenoten van de Sassenheimse basisscholen vermeld staan. De bedoeling is dat dit een sneeuwbaleffect teweeg brengt. "We willen er één grote reünie van maken", aldus Wagemakers. "Sommige oud-leerlingen zijn zelfs bezig onderling iets gezellig te organiseren."


Voor elke gezindte wordt een oud schoollokaal ingericht met klassenfoto's en oude schoolattributen. Ook enkele hoofden van de scholen van destijds zijn aanwezig, alsmede ook mogelijk andere leerkrachten. De Annakapel, De Kastanjerhof en de Kompasschool zijn op 9 september open van 10.30 tot 16.30 uur. Oud Sassenheim start volgende week met een campagne op Facebook.


Tijdens Open Monumentendag zijn nog 10 andere locaties te bezoeken, w.o. kerken, oude boerderijen, landhuizen en de ruïne van Teylingen. De voorlichting hierover start medio augustus tijdens de Nacht van Sassenheim, waarop voor het eerst de nieuw ontworpen vlag en wimpel van Sassenheim te koop zijn. Deze kunnen ook via de website van Stichting Oud Sasseheim besteld worden.

De vlaggen zijn er in twee maten. Kosten gevelvlag € 22,50, mastvlag € 45,- en wimpel € 32,50. Telefonisch bestellen kan op 0252-224511.