Maandag kwam wethouder Arno van Kempen namens de gemeente Teylingen de felicitaties aan het diamanten paar overbrengen (Foto: Tineke Bos).

Echtpaar van Leeuwen-van der Poel viert diamanten huwelijksfeest
Laatste update: 10 augustus 2017 om 11:14

WARMOND - Omringd door hun kinderen vierde het Warmondse echtpaar Aad van Leeuwen en Lenie van Leeuwen-van der Poel dat zij zestig jaar geleden in het huwelijk traden.

Vorige week maandag kregen ze bezoek van wethouder Arno van Kempen die hen felicitaties, bloemen en Teylinger bonbons kwam brengen.

"En het is ook echt precies vandaag de dag," lacht de bruid, "dat we getrouwd zijn in Zoeterwoude en dat we in dit huis aan de Warmundastraat zijn komen wonen. Aad had het voor ons gekocht en de noodzakelijke verbouwingen gebeurden langzamerhand, want daar hadden we niet meteen geld voor."
Samen halen ze herinneringen op, hier en daar vrolijk aangevuld door de kinderen. De 87-jarige bruidegom werd in Warmond in de Boterhuispolder geboren en hij leerde zijn vier jaar jongere vrouw kennen op een dansavond in Zoeterwoude, waar zij toen woonde.

"Ze leek me aardig, verder kan ik er niet veel over zeggen," verklaart hij en zij beschrijft haar tactiek als volgt: "ik ging gewoon fietsen en vroeg wie er zin had om mee te gaan. En toen kwam hij achter me aan. We hebben vijf jaar verkering gehad en na ons trouwen heb ik niet meer buitenshuis gewerkt. Daarvóór wel, op mijn twaalfde ging ik de deur uit om in de huishouding te werken, voor dag en nacht. Nee, dat vond ik echt niet leuk, maar ik ben er wel groot van geworden. We kregen in zeven jaar tijd vijf kinderen, drie jongens en twee meisjes. We hebben negen kleinkinderen en één achterkleinkind."


Aad vertelt dat hij in zijn werkzame leven vertegenwoordiger was voor de Land- en Tuinbouw coöperatie. Hij verkocht onder meer kunstmest en bestrijdingsmiddelen in de hele regio. Naast zijn werk deed hij veel vrijwilligerswerk, onder meer in school- en kerkbesturen.  Hobby's van beiden zijn of waren fietsen, wandelen en lezen en hij was heel graag in zijn moestuin achter het huis aan het werk, een hobby die hij uiteindelijk moest laten schieten toen zijn benen hem in de steek lieten.


Lenie zette zich in voor de Zonnebloem en paste vaak op de kleinkinderen. Op vakantie gingen ze ook, maar niet al te ver weg. "Nergens voor nodig," zegt mevrouw stellig, "ik vond bij wijze van spreken Wassenaar al ver zat. Als de kinderen er maar gezellig bij waren. Toen die niet meer mee wilden, vonden wij het niet meer zo leuk."


Over het "geheim van een goed huwelijk" is ze duidelijk: "geven en nemen, lief en leed delen. We hebben 60 beste jaren achter de rug, hoor." Op de vraag naar hoogtepunten in hun leven antwoordt ze: "ik ben echt blij als alle kinderen weer veilig terug zijn van vakantie." Enthousiast vertellen beiden dat ze gisteren zo'n mooi feest gevierd hebben vanwege de bruiloft, in hun eigen tuin met zo'n 45 mensen die het allemaal heel gezellig vonden.


De bruid lacht: "gisteren heb ik voor het eerst in mijn leven een bruidstaart aangesneden, dat was wel bijzonder."