In september worden in onze streek weer traditiegetrouw de 'rondjes om de kerk' gereden, zoals hier in Hillegom (Foto: pr).

RTV De Bollenstreek opent inschrijving wielercircuit
Laatste update: 10 augustus 2017 om 13:20

STREEK - September is in de Duin- en Bollenstreek traditiegetrouw weer wielermaand.

Tijdens de diverse feestweken in de streek organiseert RTV De Bollenstreek tal van wielerwedstrijden, die zijn samengebracht in het Wielercircuit Bollenstreek. Deelnemen aan de 'rondjes om de kerk' is mogelijk voor jong en oud.

Het wielercircuit bestaat ook dit jaar weer uit zes ronden. Dat zijn achtereenvolgens: de Ronde van Noordwijk (zaterdag 2 september), de Ronde van Noordwijkerhout (woensdag 6 september), de Omloop van de Bollenstreek (zondag 10 september in Lisse), de Ronde van Voorhout (zaterdag 16 september), de Ronde van Hillegom (zondag 17 september) en de Ronde van Lisse (zondag 24 september). In alle plaatsen wordt gereden in diverse categorieën.


Wedstrijden voor houders van een KNWU-basispas (zonder licentie) zijn er op alle zes genoemde data. Er wordt een klassement bijgehouden voor de categorieën 40- en 40+ met bijbehorende leiderstruien. Deelname aan de hele competitie kost € 60,--. Leden van RTV De Bollenstreek betalen € 50,--. Voor enkele wedstrijden betaalt men resp. € 12,50 en € 10,-. RTV-leden die rijden in de actuele clubkleding hebben gratis deelname. Deelname is uitsluitend mogelijk voor inwoners van de zes Duin- en Bollenstreekgemeenten. Daarnaast dient men voor de finishregistratie te beschikken over een MyLaps-chip. Inschrijven kan door te mailen naar marcel16257@gmail.com (o.v.v. naam, leeftijd, woonplaats, basispas- en chipnummer).


Met uitzondering van Noordwijkerhout, waar elite/amateurs rijden, zijn er ook in alle plaatsen wedstrijden voor de licentiecategorie Sportklasse. De vijf wedstrijden zullen dit jaar voor het eerst in een competitie worden ondergebracht, inclusief leiderstrui. Inschrijven kan op de gebruikelijke manier via knwu.nl. Verspreid over het programma zijn er ook nog losse wedstrijden voor andere licentiecategorieën. Meer informatie is te vinden in de wedstrijdkalender op knwu.nl.


Dikke Banden races voor de jeugd van 7 tot en met 12 zijn er in Noordwijkerhout, Voorhout, Hillegom en Lisse. Voorheen werden deze landelijk gesponsord door de Rabobank, maar die heeft het stokje overgedragen aan Decathlon. De formule is echter hetzelfde gebleven, inclusief landelijke finaledag. Meer informatie en inschrijven op: dikkebandenrace.nl. Zie ook de programmaboekjes van de plaatselijke Oranje- en harddraverijverenigingen.


Meer informatie over het Wielercircuit Bollenstreek is ook te vinden op de website.

Meer info: http://www.rtvdebollenstreek.com