Robbert de Ruiter is tevreden over zijn selectie van dit seizoen (Foto: Orange Pictures).

Robbert de Ruiter blij met kwaliteitsinjecties
Laatste update: 10 augustus 2017 om 12:09

LISSE - FC Lisse heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Swift met 2-3 verloren.

Voor de Lissenaren was het duel met de Amsterdammers de eerste wedstrijd van het tweede gedeelte van de oefencampagne. Koen Fokkema en Luca Tarani maakten de goals voor de tweededivisionist.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor Kees van Wieringen. Het erelid van FC Lisse overleed afgelopen week op 63-jarige leeftijd aan een ongeneeslijke ziekte. Afgelopen donderdag was de herdenkingsdienst in de Agathakerk. Vrijdag werd er in besloten kring afscheid van hem genomen.


FC Lisse-coach Robbert de Ruiter en zijn equipe zagen niet op tegen de vriendschappelijke wedstrijd. "Nee, ondanks een bewogen week. We zijn niet bij de pakken gaan neerzitten, omdat Kees maar één ding wilde: doorgaan waarmee we bezig waren. Ook de spelersgroep was daarvan al een hele tijd op de hoogte. Zo heeft hij de groep ook nog een goed advies meegegeven. We gaan er dan ook alles aan doen om dit seizoen een goed resultaat neer te zetten."


De Ruiter kon beschikken over 22 spelers tegen Swift en stelde twee teams samen die elk een helft mochten spelen. Over de selectie was hij na de wedstrijd vooralsnog tevreden. "Met de komst van een extra keeper en een extra verdediger is de balans wel een stuk beter geworden."
Ook was de oefenmeester van FC Lisse te spreken over de kwaliteitsinjectie die de ploeg deze zomer voorin kreeg in de vorm van Bas Buimer. "Hij heeft mij laten zien dat hij lekker kan ballen. Buimer is balvast en een goede spits."


De nieuwe aanvaller kwam over van de tegenstander van de Lissenaren: Swift. Hoewel hij van z'n oude club verloor, klonk hij na het duel tevreden met z'n overstap. "Dat FC Lisse in de Tweede Divisie gaat spelen is helemaal top. Het is één en al voetbal wat je ruikt in de Bollenstreek." De spits viel met z'n neus in de boter bij de geel-blauwen. "Als je dan gelijk je eerste wedstrijd tegen Feyenoord mag spelen, kan je debuut helemaal niet meer stuk", lachte Buimer, die geen aanpassingsproblemen ondervond tot nu toe. "Nee, helemaal niet, ondanks dat ik twee treden hoger ben gaan spelen. Deze kans kon ik niet laten lopen."


"Voor concurrentie ben ik niet bang", vervolgt de aanvaller. "Rowdy van der Putten is bijvoorbeeld een heel ander type speler dan ik. Misschien kunnen we wel samen spelen, maar dat moet nog blijken. Eigenlijk moet je altijd twee spitsen hebben in je team. Het is zaak dat we een goed team gaan smeden. We moeten het met elkaar doen en goed presteren. De coach maakt uiteindelijk uit welke spits hij nodig heeft op welk moment."