Ruim tien vrijwilligers begonnen afgelopen donderdagmiddag met het puinvrij maken van het terrein rondom woonzorgcentrum Rustoord om het gebied tot begin 2020 tijdelijk om te toveren tot een groene oase (Foto: Erwin Brandt).

Puinruimen in Trompenburg
Laatste update: 10 augustus 2017 om 12:18

LISSE - Na de officiële aftrap door wethouder Cees Ruigrok ruim een week eerder werd er afgelopen donderdag daadwerkelijk een begin gemaakt met het groenproject Trompenburg.

Een gemêleerd gezelschap vrijwilligers begon met het puinvrij maken van het gebied rondom woonzorgcentrum Rustoord tussen de Achterweg, Heereweg en de Vuursteeglaan, beter bekend als Trompenburg. Onder de bezielende leiding van Andre Bokhorst en buurtregisseur Monique van der Weijden gingen ruim tien statushouders, vrijwilligers van Rustoord, GGZ vriendenhuis en inwoners aan de slag.

Waar misschien stiekem werd gehoopt op meer hulp om het immense terrein ter grootte van negen voetbalvelden puinvrij te maken, spreekt Van der Weijden toch van een succesvol begin. "Wat een opkomst en wat een enthousiasme. Meer vrijwilligers zijn van harte welkom, maar we gaan hoe dan ook met de nadruk op 'samen' een prachtige tuin aanleggen en daarna met elkaar verzorgen."


Als alle puin is verwijderd zullen de pluk- en fruittuinen, speelplekken wandelpaden en ontmoetingsplaatsen langzaam de overhand gaan krijgen. De groenvoorziening is tijdelijk. Vanaf het jaar 2020 mag er rondom Rustoord gebouwd gaan worden en maakt de groene dorpstuin, wellicht tot groot verdriet van omwonenden en hulptroepen, plaats voor woningbouw. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Woonzorgcentrum Rustoord, de gemeente Lisse en Woningstichting Eigen Haard uit Amsterdam.

Voor meer informatie, vragen of aanmelden als vrijwilliger kan men mailen.

Meer info: m.vanderweijden@HLTsamen.nl