De midzomermarkt in de Kapelstraat en Kanaalstraat trok afgelopen zaterdag mede door het aangename weer veel nieuwsgierigen (Foto: Erwin Brandt).

Lisse heeft marktpotentie
Laatste update: 10 augustus 2017 om 12:19

LISSE - De eerste midzomermarkt in en georganiseerd door Dorpshart Lisse was volgens de organisatie een doorslaand succes.

Medewerkster Hella Radic-Hoogzand vertelt dat de markt niet te vergelijken was met de corsomarkt. "Het was alleen daarom al fingers crossed. Om iets anders te bewerkstelligen hebben we BOB promotions uit Hillegom ingeschakeld en op alle campings en recreatieparken in de streek flyers neergelegd. BOB organiseert onder meer markten, fairs en evenementen met een feestelijk karakter en is al sinds 1970 actief als organisator van heel veel commerciële evenementen. Bijzonder was de hoge ambachtelijke gehalte van de markt zoals het mosterd en scheeps- en vliegtuigmodellen maken, brocanterie en glas-in-lood en tiffany. Daarnaast was er bijvoorbeeld panfluit muziek en pony rijden."


Dick Zwaan van ambachtengroepvroeger.nl legt uit dat de mensen tegenwoordig heel ver van de natuur zijn verwijderd geraakt en dat mosterd bijvoorbeeld tijdens de maaltijd moet worden genuttigd. "Vandaar het spreekwoord: 'mosterd na de maaltijd'. Ik kom jaarlijks op heel veel markten in zowel Nederland als daarbuiten en ik durf te stellen dat Lisse heel veel potentie heeft. Er is veel enthousiasme en belangstelling en er hangt een gemoedelijke en feestelijke sfeer."


Met op Landgoed Keukenhof een uitverkocht Castlefest, muziek op 't Vierkant en enkele honderden extra bezoekers in het centrum was het een drukte van belang in en rondom Lisse.