De deelneemsters aan de Zomerleeskring bespreken 'Liefde heeft geen hersens' van Mensje van Keulen (Foto: Erwin Brandt).

Goed boek als alternatief voor camping in Zuid-Frankrijk
Laatste update: 10 augustus 2017 om 12:20

LISSE - In de zomer liggen heel veel activiteiten stil. De kinderen hebben zomervakantie en verenigingen en clubs sluiten de deuren.

Lang niet iedereen gaat tijdens de zomer of helemaal niet op vakantie. De zomerperiode kan hierdoor lang duren en daarom organiseerde de Bibliotheek Bollenstreek afgelopen vrijdag in haar vestiging in Lisse een Zomerleeskring.

Een zestal dames schuift enthousiast aan en bespreekt onder het genot van koffie en koek met medewerkster Katja Terpstra het boek 'Liefde heeft geen hersens' van Mensje van Keulen. Het boek gaat over de weduwe Romy met twee volwassen kinderen en een baan bij een uitvaartcentrum. Het is een verhaal over liefde en dood. Mensje van Keulen staat bekend om haar realistische proza en ontving de Constantijn Huygens-prijs 2014 voor haar hele oeuvre.


Het boek wordt uitvoering geanalyseerd en soms komen ook de privé-omstandigheden naar boven drijven. Over één ding zijn de bezoekers het roerend eens en dat is dat het boek eigenlijk een samenraapsel van treurigheid is. "Het lijkt wel of er geen 'normaal' mens meer bestaat als je dit boek leest", verzucht één van de deelneemsters. "De schrijver heeft werkelijk van alles bij elkaar geraapt. Wat een stel zielige, enge en sneaky figuren komen in het boek naar voren. Mijn man zegt dan altijd dat het maar een boek is en dan kom ik vanzelf weer tot de werkelijkheid."


Een andere deelneemster vult aan: "Wat we graag kwijt willen is dat we heel blij zijn dat er ook een zomerse activiteit is en dat de bibliotheek heel actief is. We zijn allemaal lid van een leesclub, maar kunnen in de zomer anders nergens terecht."


Terpstra vult aan dat dat ook precies de bedoeling is van de bibliotheek. "We willen voor de thuisblijvers ook een aantal activiteiten gaan aanbieden, zoals deze leeskring". De bibliotheek draait de hele zomer een beetje door en organiseert op woensdag 9 en 16 augustus voorlezen en knutselen voor de jeugd.

Voor meer informatie over het hele (zomer)programma kan men terecht op de website.

 

Meer info: http://www.bibliotheekbollenstreek.nl