(Foto: Flashlight Fotografie).

Lekke boot uit vaart getakeld
Laatste update: 10 augustus 2017 om 13:22

HILLEGOM - Een kraanbedrijf heeft maandag 7 augustus, in samenwerking met de Provincie Noord-Holland en een bedrijf dat gespecialiseerd is in grond- en baggerwerkzaamheden, een lekke en verwaarloosde boot uit de vaart getakeld.

De boot lag aan de Hillegommerdijk in Hillegom vlakbij Beinsdorp. De boot was deels gezonken en verwaarloosd achtergelaten. De grote boot van ruim acht meter vormde een gevaar, vertelde een medewerker van de Provincie. Met meerdere voertuigen zijn de werknemers die ochtend ter plaatse gegaan. Met behulp van een boot van het bedrijf en vanaf de kant werden er banden om de boot gedaan en met kettingen werd de boot uit het water getakeld.

Toen de boot de kant op kwam werd deze op de takelwagen geladen en vervolgens gestabiliseerd en vastgezet. Door de werkzaamheden was er één rijbaan beschikbaar. Het verkeer moest om en om passeren. De werkzaamheden namen wel wat tijd in beslag. De eigenaar van de boot is onbekend. De boot werd daarna overgebracht naar Heerhugowaard waar hij zal worden opgeslagen. Hier kan de eigenaar zich melden.