Castlefest is een bijzonder evenement waar de bijzondere muziek natuurlijk niet mag ontbreken (Foto: Anouk Dijkshoorn).

Bij de magische sfeer van Castlefest hoort folkmuziek
Laatste update: 10 augustus 2017 om 13:28

HILLEGOM/LISSE - Castlefest is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van Landgoed Keukenhof.

De markt, het LARPdorp en riddergevechten zorgen allemaal voor een bijzonder evenement, maar de muziek mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Op donderdag 3 augustus klonken de eerste mysterieuze Ierse folk-klanken vanaf het Castlefest-terrein.

Op donderdag 3 augustus gingen de middeleeuwse stadspoorten van Landgoed Keukenhof open voor de festivalgangers. Tijd voor de dertiende editie van Castlefest. Het middeleeuwse fantasy-evenement begon op donderdagavond met het openingsconcert. De Nederlandstalige pirate partyfolk band Plunder maakte de bezoekers alvast warm voor de aankomende dagen met hun dansbare muziek. De band heeft eigenzinnige teksten en maakt muziek met een accordeon, fluit en gitaar. Op vrijdag was het de beurt aan EMIAN. Deze band maakt opvallende muziek door Noord-Europese talen te mixen met Mediterrane talen.


Op de Folk Stage was op zaterdagmiddag de tributeband Rebels of the Sacred Heart te vinden. De Rebels speelden het repertoire van de Iers-Amerikaanse uptempo folk punk band Flogging Molly. Met het nummer 'Drunken Lullabies' wist de band het hele grasveld aan het dansen te krijgen. De 7 koppige band maakt vrolijke Ierse muziek door gebruik te maken van banjo's, mandolines, violen en thin whistles.


Mysterieus
SeeD liet op zondag mysterieuze Fae en Paganistische folkmuziek horen vanaf de Village Stage. De muziek die zij maken is een gehele eigen creatie, doordat elk bandlid meehelpt aan het componeren en schrijven van de nummers. De band nam de luisteraars mee naar hun 'Faerie world', een magische wereld vol met mythische wezens. Opvallend was de band Cesair. Met hun liederen brengen zij verhalen ten gehore over de mythologische gelijknamige prinses die 5000 jaar geleden leefde.

De Europese folkmuziek wordt gemaakt met een draailier, Ierse bouzouki (een langhalsluit) didgeridoo, trommels, en cello's. Hoewel de band Nederlands is, wordt er in veel andere talen gezongen, waaronder: Keltisch, Latijn en Middelnederlands.

De nationale en internationale acts trokken veel bezoekers van over de hele wereld.