Martin Mans (Foto: pr)

'Tour de Mans' in Nieuwe Kerk
Laatste update: 10 augustus 2017 om 14:46

KATWIJK - Woensdag 23 augustus komt de 'Tour de Mans' naar Katwijk. De bekende organist Martin Mans verzorgt dan een concert op het Van den Heuvel orgel in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat.

Mans speelt een gevarieerd programma, bestaande uit orgelliteratuur, toccata's en improvisaties. Martin Mans geeft jaarlijks overal in het land zo'n tweehonderd druk bezochte orgelconcerten. De in 1965 op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee geboren organist zat op 7-jarige leeftijd al achter het orgelklavier, op 11-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en een jaar later al werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats Melissant.

Sinds 1995 is Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam. Hij maakt regelmatig concertreizen door Europa, Canada, Amerika, Zuid-Afrika en Australië. Hij treedt ook op voor radio en tv (o.a. in 'Nederland zingt') en dirigeert o.a. de Urker Mans Formatie, The Martin Mans Formation, het mannenkoor De Gouwestem en het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor ZIM.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegang € 10,-- (kinderen t/m 11 jaar € 5,--).