Quick Boys wil de jeugdopleiding, die onder meer Max van Steen voortbracht, verder professionaliseren (Foto: Hans van Duijn).

Organisatie Quick Boys moet van good naar great
Laatste update: 10 augustus 2017 om 14:55

KATWIJK - Quick Boys maakte begin vorige maand bekend dat er een aantal zaken gaat veranderen in de organisatiestructuur.

Zo verdwijnt de functie van technisch manager, gaat  de huidige technisch manager, Gert Aandewiel, zich meer richten op de jeugd en komt er een nieuw te vormen technische commissie. Volgens bestuurslid selectievoetbal Cees Haasnoot gebeurt dit om de club verder te optimaliseren. "Het moet van good naar great."

Die laatste opmerking gaat vooral over de jeugd, bekent Haasnoot. "Die is al heel goed, maar die kan nog beter worden. Dat kan alleen als je blijft zoeken naar de optimale taken voor iedereen binnen de club."


Aandewiels takenpakket verschuift dus. Van technisch manager wordt hij hoofd van de Dirk Kuyt voetbalschool binnen Quick Boys. Tevens neemt hij plaats in de technische commissie en zit hij al in het technisch hart van de jeugd, samen met onder andere ook Kuyt. Een verschuiving waar Aandewiel zelf achter staat en zich ook op z'n plaats voelt, volgens Haasnoot.


De Katwijker is zelf voorzitter van het technisch hart van de jeugdopleiding. "We hebben jaren geleden de stap gemaakt, onder Ted Verdonkschot, om de club verder te professionaliseren. Dat gaat heel goed. Dat is zeker ook de verdienste van Ted. Ere wie ere toekomt. Maar we willen nu ook de laatste stap zetten."


"We denken met Gert zijn ervaring bij de jeugd, ook in het buitenland, dat we daar nog in kunnen groeien", legt het Katwijkse bestuurslid uit. "Hij zal elke maandag actief zijn als trainer van onze jeugdspelers, en iedere donderdagavond trainingen begeleiden van de verschillende jeugdselectieteams. Ook behoort de verdere ontwikkeling van de jeugdselectietrainers tot zijn takenpakket. Op zaterdag zal Gert jeugdwedstrijden bekijken en op die manier het spel en de coaching analyseren."


Quick Boys gaat dus terug naar de structuur die bij veel amateurclubs gewoon is. Een technische commissie (TC) die zich hoofdzakelijk bezighoudt met het aantrekken van nieuwe spelers en andere zaken omtrent het eerste elftal. "Nu deed Gert veel zelf om alles op te bouwen. Dat willen we meer gaan splitsen nu de tijd daar rijp voor is."


De TC, waar Aandewiel ook zitting in neemt, moet gaan bestaan uit maximaal vijf mensen, stelt Haasnoot. "We zijn die nu bezig te vormen. Het moeten mensen zijn die van verschillende voetbalinhoudelijke zaken verstand hebben en met een Quick Boys-hart. Het liefst halen we expertise voor iedere linie in huis. Ik word daar ook de voorzitter van, maar uitsluitend om ondersteuning te geven en het budget te bewaken. We hopen over een paar weken de overige namen te weten."


Datzelfde geldt voor het scoutingapparaat. "Ook daar zijn we mee bezig. Dat was ook hoofdzakelijk een taak van Gert. Die deed heel veel. We zijn ook hier bezig mensen voor te vinden en uit te breiden, en hopen ook hier binnen een paar weken meer over te kunnen zeggen."


"Het plan is helder. We hebben onze regionale scouts, dan onze eigen scouts en de TC moet uiteindelijk een breed gedragen advies geven over een speler, als zij de speler hebben gezien. Zo willen we het gaan doen. Dit hoort in onze ogen bij het verder professionaliseren van de vereniging Quick Boys en gaat hopelijk de beoogde resultaten opleveren."