Damiano Schet is blij met zijn terugkeer in de Bollenstreek én het Katwijk-shirt. (Foto: PR)

Damiano Schet blij dat ie weer op het veld staat
Laatste update: 10 augustus 2017 om 14:59

KATWIJK - Damiano Schet is vooral blij dat hij weer kan doen wat hij leuk vindt: voetballen. Na maandenlang blessureleed is het gras onder de voeten voelen even het prettigste op de wereld wat er is.

Geen revalidatieprocessen, maar puur met voetbal bezig zijn. De aanvaller van vv Katwijk is 'happy' in z'n nieuwe huis.

Thuis is sinds een paar weken De Krom voor de van oorsprong Amsterdamse voetballer. Voor de voetbalnomade is Katwijk zijn tiende club in zeven jaar. Eindelijk weer eentje dicht bij huis. Na een verblijf bij FC Den Bosch is Katwijk toch wat dichter bij zijn geliefde stad, Amsterdam. De aanvaller woonde het afgelopen jaar overigens wel in de hoofdstad van Noord-Brabant.


"Het is voor mij sowieso geen onbekende regio hè", knipoogt Schet. De 27-jarige voetballer speelde tussen 2011-2013 in het shirt van Rijnsburgse Boys. Na twee goede jaren verdiende hij een transfer naar RKC Waalwijk. "Ik speelde destijds nog met Bennie van Noord in het elftal. En Robbert Susan was mijn tegenstander. Het is mooi om nu weer met die gasten in een kleedkamer te zitten."


Überhaupt weer tussen voetballers te zitten is iets wat Schet ineens als geen ander kan waarderen. Z'n gekwetste knie hield hem zeven maanden lang aan de kant. "Zeven maanden is lang hoor. Het is wel lekker om nu weer te kunnen voetballen", klinkt de voetballer opgelucht. "Weet je, ik wil nu gewoon een vol seizoen draaien en belangrijk zijn met goals en assists. Kampioen worden, dat zou mooi zijn."
Het is geen geheim dat de Amsterdammer dus flink wat clubs versleet. Zal De Krom dan nu wat langer thuis voelen dan bij andere clubs? Voor Schet is dat helemaal geen onderwerp van discussie. "Het gaat nu eerst gewoon om een goed seizoen draaien. Dan zien we over een jaar wel weer verder."


Na het avontuur bij Rijnsburgse Boys kwam Schet weer in het betaalde voetbal terecht. Na zes profclubs tekende de Amsterdammer deze zomer weer voor een amateurvereniging. "Het niveau verschilt niet veel met clubs in de Jupiler League", vindt de aanvaller. "We trainen natuurlijk minder, maar ze zijn wel pittig hoor. En we hebben een goede trainer. Het minder trainen is goed voor mijn maatschappelijke carrière. Daarnaast heb ik die trainingen ook wel nodig na mijn knieblessure. Ik kan het wel gebruiken om goed fit te worden."


Hoewel Schet dus een treetje lager gaat voetballen, ziet de aanvaller een stijgende lijn in het amateurvoetbal. "De top acht van de Jupiler League is nog een stapje te ver, maar veel clubs in de Tweede Divisie doen niet onder voor clubs in de Eerste Divisie."


"In mijn tijd bij Rijnsburgse Boys speelde ik in de Topklasse, maar ik denk dat deze Tweede Divisie sterker is. We hebben hier in de regio ook best wel wat derby's en alle sterke amateurclubs spelen nu gewoon bij elkaar. Ik heb er zin in man. Lekker voetballen op een goed niveau."