De nieuwe Lions-president Ad Roos (Foto: pr).

Ad Roos voert Lions aan in jubileumjaar
Laatste update: 10 augustus 2017 om 15:21

NOORDWIJK - Onlangs vond bij de Lionsclub Noordwijk weer de jaarlijkse presidentswissel plaats. Komend jaar, als de Noordwijkse Lions hun 40-jarig bestaan vieren, neemt Ad Roos het voorzitterschap op zich.

Volgens Roos hebben veel mensen een vertekend beeld van het Lions-lidmaatschap. Dat is in eerste instantie namelijk niet gericht op het vergroten van het eigen netwerk, maar op het dienen van de medemens die dat nodig heeft. Roos benadrukt de We Serve-gedachte: "Met WIJ bereiken we meer dan alleen. Ik houd van WIJ, want daarmee kun je ervaren wat je ermee kunt bereiken. Daarnaast dienen we niet alleen onze eigen doelen. We dienen elkaars en andermans doelen. Daarmee dienen we, op heel kleine schaal, de wereld om ons heen."


Afgelopen jaren was de Lionsclub in Noordwijk actief met onder andere het organiseren van pannenkoekmiddagen en een Heel-Lions-Bakt voor de bewoners van de woonzorgcentra Jeroen en Groot Hoogwaak, een sponsordiner voor de Voedselbank en REURING, fietstochten met visueel gehandicapten, support bij de strandmarathon en de inzameling van koffiepunten voor de Voedselbank.  Grote activiteiten werden ingezet voor andere doelen, zoals de Edwin van der Sar Foundation, stichting Het Kind en stichting Het Vergeten Kind.


Roos is in het dagelijks leven vastgoedontwikkelaar en tevens voorzitter van Noordwijk Marketing. Hij neemt bij de Lions het stokje over van Yolande van Kesteren. Mania Hoogendoorn, voormalig directeur van woonzorgcentrum Groot Hoogwaak, is aangesteld als vice-president.