Het bunkermuseum in de duinen even ten noorden van de Bosweg is dit jaar nog drie zondagen te bezoeken (Foto: pr).

Extra drukte in bunkermuseum door nieuwe boekingsmogelijkheid
Laatste update: 10 augustus 2017 om 15:22

NOORDWIJK - De afgelopen weken is ondanks het stralende weer het bezoek aan het Atlantikwall Museum nog nooit zo groot geweest.

De stichting die het museum beheert, denkt dat dat komt doordat er nu ook via de site www.atlantikwall.nl rondleidingen kunnen worden geboekt. "Mede daardoor is het aantal bezoekers de laatste weken rond de 300", zo laat het museum weten. Topdag was afgelopen zaterdag toen maar liefst 321 bezoekers zich lieten rondleiden door de gidsen, die in de diverse talen de geschiedenis van de Atlantikwall in het algemeen en die van Noordwijk in het bijzonder kunnen vertellen.

"Mensen uit heel Europa weten inmiddels de bunkers in Noordwijk te vinden, reserveringen komen dan ook uit diverse landen. En de reacties in het gastenboek liegen er ook niet om. Lovende woorden voor de vrijwilligers die dit voor elkaar hebben gekregen, gedurende bijna 15 jaar noeste arbeid."


Deze maand is het gangenstelsel in de Noorduinen nog te bezoeken. De vleermuizen zijn ook al weer op zoek naar een onderkomen voor de komende winter en daarom moet de Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk het gangenstelsel binnenkort weer afsluiten voor hun overwintering. Maar eerst verwacht de Stichting nog drie zondagen open te zijn.

Een bezoek hoeft men voor de  toegangsprijs niet te laten. Deze bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen jonger dan 12 jaar.