Mark van Duijvenbode en Sven Vinkeles voor het pand aan De Grent waarin zij later dit jaar hun 'Club Vibe' willen openen (Foto: Harm Dragt).

Jonge Noordwijkers zien brood in horeca
Laatste update: 10 augustus 2017 om 15:35

NOORDWIJK - Eén van de momenteel gesloten horecapanden aan De Grent wordt mogelijk weer nieuw leven ingeblazen.

Aan initiatiefnemers Mark van Duijvenbode en Sven Vinkeles zal het niet liggen. Zij hebben plannen om in het pand op nummer 24 nog dit jaar hun eigen uitgaansgelegenheid te openen. De opening zou een mooie impuls kunnen geven aan het terugdringen van de leegstand en de verpaupering.

Om meer redenen hebben een aantal ondernemers aan de Grent het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Concurrentie van de strandpaviljoens, de nieuwe Horecawet, de sluitingstijden en het veranderde uitgaansgedrag zijn de belangrijkste. De gewijzigde omstandigheden hebben zelfs geleid tot het noodgedwongen sluiten van een aantal uitgaansgelegenheden. Die staan sindsdien leeg met een voortschrijdende verpaupering tot gevolg.


De aanblik van deze belangrijke toegangsweg naar het strand wordt met de maand minder aantrekkelijk. Er is overleg tussen de gemeente en de eigenaren en uitbaters van de horecagelegenheden om het tij te keren. Eerstgenoemde kan daarbij faciliteren, maar het zijn vooral de ondernemers die bereid moeten zijn om te investeren. Er gloort hoop voor een van de leegstaande panden. Mark van Duijvenbode (27) en Sven Vinkeles (22), die samen al jaren - naast hun vaste baan - als barman in 't Zeepaardje werkzaam zijn willen het pand De Grent 24 overnemen en daar hun 'Club Vibe' vestigen.


Investering
De initiatiefnemers zijn niet over een nacht ijs gegaan. Zo'n anderhalf jaar zijn ze al bezig. Berekend is dat zij een flinke investering moeten doen om de deuren te kunnen openen. Van Duijvenbode: "Wij brengen eigen spaargeld in. De rest wilden wij via crowdfunding bij elkaar krijgen, maar daar zijn wij van teruggekomen. Wij overleggen nu met een bank om het resterende bedrag beschikbaar te krijgen." Zodra het geld er is gaan zij aan de slag met de noodzakelijke verbouwing. Het is de bedoeling om het hele pand te huren inclusief de twee appartementen waarvan vooralsnog alleen de bovenste aan een derde verhuurd gaat worden.


Nieuw concept
Bij de gesprekken om Club Vibe te beginnen speelde naast de financiën ook het concept een belangrijke rol. Vinkeles: " Wij willen iets voor de doelgroep 18 tot 30 jaren neerzetten wat je nog niet op De Grent kunt vinden. Een huiselijke en gemoedelijke sfeer die wij willen bereiken door de aankleding en vooral ook de verlichting. Voor dat laatste hebben wij een licht- en techniekontwerper in de arm genomen. Het wordt een gelegenheid waar je gezellig met elkaar kunt praten maar ook een plek waar gedanst kan worden. Het drankaanbod heeft ook onze speciale aandacht. Cocktails, speciale bieren, maar ook een grote variëteit aan wijnen. Wij denken onder meer aan een vrijdagmiddagborrel en een bierproeverij op zondag."


Belangstelling
De jonge Noordwijkers geven aan al veel enthousiasme over hun plannen te hebben ontvangen. Van Duijvenbode: "Niet alleen van familie, vrienden en kennissen maar ook van mensen die aangeven weer naar De Grent terug te komen vanwege ons concept." Ook de andere ondernemers op de Grent zijn positief. Vinkeles: "Er is veel belangstelling uit de wijde omgeving. Men vindt het een topidee. Wij gaan voorlopig door met het verspreiden van nieuws via onder meer onze website www.club-vibe.nl en Facebook."


Voorheen waren in het pand op nummer 24 De Klikspaan, The Coast en de 19th gevestigd. Met Club Vibe krijgt het weer een nieuwe bestemming. Van Duijvenbode: "Natuurlijk gaan wij ook de gevel aanpakken. Die zwarte kleur die er nu op zit mag volgens de Welstandsnota helemaal niet. Het gevelbeeld op De Grent is verre van eenduidig." Het ziet er naar uit dat de overleggroep die nadenkt over de toekomst van De Grent er twee jonge ondernemers bij krijgt die al hebben laten merken verder te willen kijken dan hun eigen neus lang is.


Het is de bedoeling dat Club Vibe open gaat van donderdag tot en met zondag. De andere dagen blijven de twee uitbaters parttime bezig met hun huidige werk. Van Duijvenbode werkt bij een architectenbureau en Vinkeles is actief in de kinderopvang.