De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de Westerbaan, waar de bewoner van een flat bij de lift werd gestoken door een onbekende man (Foto: Flashlight Fotografie).

Politie tast nog in het duister over steekpartij
Laatste update: 10 augustus 2017 om 15:46

NOORDWIJK - In een flat aan de Westerbaan heeft vorige week donderdagavond een steekincident plaatsgevonden.

Een 85-jarige bewoner werd daar door een onbekende man gestoken met een nog onbekend voorwerp. Waarom dat gebeurde is nog altijd niet duidelijk. Ook over de identiteit van de dader tast de politie nog in het duister.

Het incident gebeurde even voor half negen. De bewoner stond in het appartementencomplex te wachten op de lift om naar beneden te gaan om de post op te halen. Toen de liftdeuren opengingen kwam er een man uit de lift en die verwondde de bewoner. Deze viel op de grond en de dader ging er vandoor via het trappenhuis. Er werden geen goederen weggenomen.


De man raakte lichtgewond en werd door het toegesnelde ambulancepersoneel in zijn woning behandeld. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. Ook een tweede ambulance en de opgeroepen traumahelikopter hoefden niet ter plaatse te komen.


De politie was in grote getale aanwezig. In de omgeving rondom de Westerbaan werd door meerdere eenheden uitgekeken naar de dader. Politievoertuigen reden door de buurt of stonden op de hoeken van de straat te posten. De politie hield ook een buurtonderzoek en belde bij omwonenden aan of deze iets gezien hadden wat mogelijk met het incident te maken kon hebben. Een buurtbewoonster die komt kijken reageert geschrokken op het nieuws."Ik kan niet begrijpen dat het juist hier is gebeurd. Ik woon hierachter, een paar huizen verder en ineens stond er politie aan de deur. Ze waren bezig met een buurtonderzoek naar aanleiding van het steekincident. Nadat ze bij mij waren geweest, was ik toch wel benieuwd wat er precies aan de hand was. Dus ben ik maar even komen kijken. Er staat een hoop politie, dat is maar goed ook. Laten ze dit maar tot op de bodem uitzoeken."


"Het is hier altijd zo stil en er is hier nooit wat aan de hand", weet een andere buurtbewoner. "Je hoort dit soort dingen altijd in de grotere steden, maar het komt nu toch wel erg dichtbij. Gelukkig is het slachtoffer niet ernstig gewond, want het zou zomaar fataal kunnen aflopen. Wat bezielt je om zo een oude bejaarde man dat aan te doen. Sowieso vind ik elke vorm van geweld bij wie dan ook belachelijk en zeer respectloos. Maar iemand steken, hoe haal je het in je hoofd. Ik hoop dat ze de dader snel kunnen oppakken, want zo iemand moet niet vrij rond kunnen lopen."


Dat laatste is echter nog steeds het geval, want ondanks de uitgebreide zoekactie kon er niemand worden aangehouden. De aanleiding voor de steekpartij is onduidelijk, evenals het gebruikte wapen. Het buurtonderzoek heeft geen tips opgeleverd.

De politie is daarom nog steeds op zoek naar getuigen. De dader is een licht getint (negroïde) man van ongeveer 30 jaar. Hij had zwart kroeshaar en bruine ogen, was ongeveer 1.75 meter lang en droeg donkere kleding. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.