Kris Matser en zijn vrienden timmeren hun eigen villa in elkaar bij de jaarlijkse Huttenbouw (Foto: Flashlight Fotografie).

Een eigen huis
Laatste update: 10 augustus 2017 om 15:47

NOORDWIJK - Afgelopen maandag is op het braakliggende terrein naast bedrijvenpark 's Gravendijck weer de Noordwijkse huttenbouw van start gegaan.

Dat daar reihalzend naar uitgekeken was, viel op de gezichten van de 220 deelnemende kinderen af te lezen. Met groot enthousiasme storten zij zich op de bergen hout, hamers en spijkers.

De vier organisatoren Wim Eshuis, Wesley Bierman, Arina van Eeden en Joke de Wit hebben er ook dit jaar weer alles aan gedaan om de kinderen een groot plezier te geven. Het thema dit jaar is 'Survival'. "In de vijfde week van de zomervakantie maken we er met z'n allen weer een waar huttenbouwfeest van", aldus Eshuis. "Nog tot en met donderdag kunnen er hutten worden gebouwd."Naast de huttenbouwen zijn er ook diverse andere activiteiten en verassingen. "We hebben eigenlijk alles voor elkaar gekregen met sponsoren", vertelt Eshuis.

"We denken aan ieder kind. Kleen 4 Care is hier aanwezig met autistische kinderen. Die hebben we hun vaste plek gegeven zodat ze minder prikkels ervaren, de kinderen kunnen lekker hunzelf zijn. We werken gemiddeld per dag met 30 vrijwilligers. Ik doe dit omdat ik in de gelegenheid ben om iets terug te doen voor de maatschappij. Ik wil de kinderen wat anders bieden in de zomervakantie. Lekker naar buiten in plaats van binnen zitten en creatief, actief en sociaal bezig zijn buiten. De kinderen kunnen zichzelf zijn."


Kris Matser, een stoere bouwer die met drie vrienden druk bezig is een eigen huis in elkaar te timmeren, zegt het erg naar zijn zin te hebben. "We kunnen zelf bepalen wat we maken en met wat we het maken en dat maakt het leuk. Als het regent gaan we binnen zitten in onze hut, want er komt nog een dak op." En als het klaar is? "We blijven ons hier gewoon lekker vermaken. Volgend jaar wil ik zeker weer meedoen." Zonder dat ze opkijken van hun werkzaamheden - je wil jezelf in een onbewaakt ogenblik natuurlijk niet op de vingers slaan - knikken zijn medebouwers en toekomstige huisgenoten instemmend. Een eigen huis, wie wil dat nou niet. De plek onder de zon zat er maandagmiddag helaas niet in, maar de regen kon de pret niet drukken.