Daniel Radcliffe is met Jungle terug op het LIFF met een survivalavontuur dat je niet wil missen (Foto: pr).

LIFF 2017 maakt eerste tien titels alvast bekend
Laatste update: 11 augustus 2017 om 9:53

LEIDEN - Van 27 oktober tot 5 november vindt de twaalfde editie van LIFF plaats. Het belooft de grootste editie ooit te worden, met een bomvol programma vol mooie premières.

Met trots kondigt de organisatie nu alvast de eerste tien titels aan. Met Menashe en Band Aid haalt LIFF twee LIFF alumni die al eerder in Leiden waren terug om ook hun nieuwe film aan Nederland te presenteren. On Body and Soul won eerder dit jaar het filmfestival van Berlijn. En er is nog veel meer!

De regisseur van Intouchables levert met C’est la Vie ongetwijfeld één van de publieksfavorieten van het festival. En ook de nieuwe film van de maker van één van de populairste titels van LIFF 2015 mag niet ontbreken: The Killing of a Sacred Dear van de maker van The Lobster.


De films
Band Aid vertelt het verhaal van het getrouwde stel Anna (Zoe Lister-Jones) en Ben (Adam Pally) die voortdurend ruzie maken. Tot ze op het briljante idee komen om een band te beginnen en hun ruzies als inspiratie te gebruiken. Menashe is het verhaal van een vader uit een arbeidersmilieu die zijn zoon probeert op te voeden is op zichzelf niet baanbrekend, maar doordat de film werd opgenomen bij de orthodox-joodse gemeenschap van Brooklyn krijgt hij een unieke, intieme lading. Dan 'Becoming Bond', het compleet ongeloofwaardige waargebeurde verhaal van een autoverkoper uit Australië die per ongeluk de nieuwe James Bond werd. En vervolgens een contract om ook de volgende zes films te doen, een miljoenendeal en eeuwige roem liet schieten. Met George Lazenby als zichzelf.


Jungle vertelt het waargebeurde verhaal van vier vrienden die begin jaren '80 een avontuurlijke reis maken door de Boliviaanse jungle. Wat het avontuur van hun leven zou moeten worden verandert al snel in een nachtmerrie. Wanneer de mannen van elkaar gescheiden worden moet Yossi (Daniel Radcliffe) alleen weten te overleven in het Amazoneregenwoud. The Killing of a Sacred Deer is de nieuwe film van Yorgos Lanthimos. Een hartchirurg (Colin Farrell) met een perfect gezinsleven (met Nicole Kidman in de rol van zijn vrouw) neemt een tiener onder zijn hoede en wordt voor een onmogelijke keuze gesteld. The Young Offenders is een waargebeurd, hilarisch en ontroerend fietsavontuur vol trainingspakken en gouden kettingen tegen de achtergrond van de prachtige Ierse natuur en een soundtrack vol punk en jumpstyle.


On Body and Soul vertelt het verhaal van twee introverte collega’s die er door stom toeval achter komen dat ze elke nacht dezelfde droom delen. Het gevolg is een ongewoon en ingetogen liefdesverhaal. God’s Own Country gaat over de geïsoleerde en gefrustreerde schapenboer Jonny (Josh O’Connor) die zijn leven vult met alcohol en casual seks. Wanneer de Roemeense immigrant Gheorge (Alec Secareanu) op zijn boerderij komt werken, ontwikkelt Jonny onverwachte gevoelens. Dan 'Colossal'. Gloria (Anne Hathaway) heeft geen baan, geen geld en geen levensdoel.

Ze vertrekt naar haar geboortedorp, krijgt een baantje in de kroeg van goedzak Oscar (Jason Sudeikis) en houdt zich vooral bezig met drinken en slapen. Totdat Seoul wordt aangevallen door een gigantisch monster, waar Gloria een wel heel bijzondere band mee blijkt te hebben.
Tot slot C’est la Vie. Een bruiloft is de mooiste dag uit het leven van bruid en bruidegom, maar voor de cateringorganisatie van Max en consorten is het inmiddels routine. Alhoewel, achter de schermen van een spectaculaire bruiloft in een 17de-eeuws kasteel blijkt dat het ongeluk op de loer ligt. Elk moment van geluk en opwinding dreigt uit te monden in een ramp.


LIFF Drive-In
Op 19 augustus kun je daarnaast ook alvast genieten van een ander concept, namelijk de LIFF Drive-In! Hier wordt de film La La Land vertoond. Je hoort de kikkers kwaken en de krekels tsjirpen op het Valkenburgse Meer. Vlak voor je neus zijn Ryan Gosling en Emma Stone aan het dansen en zingen dus je neemt nog maar een hand popcorn. En dat allemaal zonder ooit het comfort van je eigen auto te hoeven verlaten. Te mooi om waar te zijn? Nee, niet bij de LIFF Drive-In.


Op 19 augustus vertoont de organisatie van LIFF de film La La Land in de eigen Drive-In aan het Valkenburgse Meer! Dé hit van afgelopen jaar won maar liefst zes Oscars en dat is volledig terecht. Zelden was een film zo onbeschaamd romantisch, grappig en ontroerend. Een feest van jazz, liefde voor film, aanstekelijke liedjes en aantrekkelijke mensen dat je zeker in deze bijzondere setting wil meemaken. Kijk zittend in je auto (of dansend op het dak). De auto moet je zelf meenemen, de film, muziek, snacks, drankjes en sterrenhemel regelt de organisatie. Kosten zijn 20 euro per auto, aanvang is 20.00 uur en de plaats van handeling is de J. Pellenbargweg 2 in Valkenburg.


Summer Special
Tot slot is er ook nog de LIFF Summer Special, als voorbode op het Leids Infornationaal Film Festival. Dit jaar voor het eerst ook écht in de zomer. Op 7, 8 en 9 september wordt het Pieterskerkhof omebouwd tot de mooiste openluchtbioscoop ter wereld, dit jaar met een Romeins tintje. Extra dicht op LIFF 2017, dus extra veel voorpret en festivalkriebels. Op 7 september is de LIFF Summer Special onderdeel van de Cineville Zomertour.


De films zijn als volgt; 7 september: Roman Holiday, 8 september: Perfetti Sconosciuti en 9 september: Gladiator.


Dagelijks gaat de film rond 21.30 uur van start, maar wees op tijd want het wordt druk! De organisatie van LIFF zorgt voor stoelen maar het staat jullie vrij om ook je eigen stoel, driezitsbank, bakfiets of waterbed mee te nemen.