De leden van kunstenaarsvereniging Bollenstreek in Beeld (BIB) trokken er de afgelopen periode op uit. Het resultaat is vanaf 28 augustus te zien tijdens de expositie 'Plein Air' in het gemeentehuis (Foto: pr).

BIB is in the air
Laatste update: 17 augustus 2017 om 11:45

LISSE - Vorig jaar december was in de vertrouwde kunstschuur nabij de Watertoren de laatste schuurexpositie van kunstenaarsvereniging Bollenstreek in Beeld (BIB).

Met een nieuw bestuur, voorzitter en website werd in de lente voorzichtig afgetrapt met de expositie Lentekriebels in Huisartsenpraktijk Oranje Nassau en staat op 31 augustus een grootse opening van de expositie genaamd Plein Air op het plein voor het gemeentehuis op het programma.

Anna van den Berg kan niet wachten totdat de opening van Plein Air begint. "Het is een bijzonder verassende en 'actieve openlucht opening', waarin een aantal van de totaal vierentwintig leden live een kunstwerk gaan maken. Er is ook een swingende muziekmix van jazz en bossa van Rehana Begum & Friends en Rehana wordt begeleid door pianist Onno van der Lee, saxofonist Chris Dee, bassist Dan Simon en de eveneens in jazzkringen bekende Lissese drummer Pim de Boer. De opening zal worden verricht door wethouder Adri de Roon. De expositie Plein Air bestaat uit werk van 'onze' buiten schilderdagen in onder andere de duinen en het strand van Katwijk, Noordwijk en Langevelderslag en de bollenvelden met al zijn bezienswaardigheden".


"We wilden gewoon veel meer naar buiten treden", vertelt Van den Berg enthousiast verder. "Zoals buiten exposeren, activiteiten ontplooien op externe locaties, deelnemen aan kunstmarkten en het geven van workshops. Kortom laten zien wat we waard zijn. Als de mensen niet naar ons komen, lees de voormalige kunstschuur, dan komen we wel naar hen. Vanuit deze gedachte ontstonden onder andere de buiten schilderdagen; het met elkaar ondernemen van culturele activiteiten én de schakel zijn tussen professionele- en amateurkunst. Er waaide een frisse wind door de gelederen en het bestuur kreeg een andere samenstelling: Klaar Wolff werd voorzitter, Lida van Wickeren secretaris en Peter Topper penningmeester. De ruim twintig kunstenaars hebben ieder hun eigen discipline bijvoorbeeld schilderkunst, keramiek, fotografie, sculpturen en textiele werkvormen".


Kunstenaarscollectief BIB is ontstaan uit de Open Atelierroute Hillegom in 2001 en is na verschillende omzwervingen letterlijk en figuurlijk op 'straat' beland. BIB heeft in verleden vele activiteiten georganiseerd als Kunst voor Kids en heuse wedstrijden voor volwassenen en medewerking verleend aan het Bloemencorso, de Monumentendagen en Culturele Weekenden. "Ondanks de nieuwe wind blijft de doelstelling onveranderd", besluit Van den Berg. "Amateur- en professionele kunst faciliteren, enthousiasmeren en stimuleren in al zijn verschillende disciplines".


De resultaten van het BIB zijn van 28 augustus tot 6 oktober tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen. De opening zal zijn op donderdag 31 augustus om 16.00 uur voor het gemeentehuis. Iedereen is daarbij welkom.

Meer informatie via de website.

 

Meer info: http://bibkunst.nl