Jeroen Dedel (rechts) kijkt toe terwijl ploeggenoot Jordy Groot een actie inzet (Foto: pr/Johanna Wever).

Jeroen Dedel: "Zo'n trein komt misschien nooit meer voorbij"
Laatste update: 17 augustus 2017 om 14:04

HILLEGOM - Er stonden afgelopen zaterdag tijdens de oefenderby tussen Noordwijk en SJC maar liefst drie ex SV Hillegom-spelers op Sportpark Duinwetering aan de aftrap.

Nick van Staveren en Maurice van der Neut namens Noordwijk en Jeroen Dedel bij SJC. Dat leverde in de kustplaats de nodige extra publieke belangstelling op vanuit Hillegom. Die waren vooral benieuwd naar de verrichtingen van de drie ex-sterkhouders uit de formatie van Arend Jan Kranenburg.

Na afloop blikt Jeroen Dedel (24), zittend op de tribune, relaxed terug op de eerste weken aan de Lageweg. Zijn verwachtingen zijn niet beschaamd. "Integendeel, wat ik bij SJC dacht te vinden, heb ik er ook aangetroffen. Toen SJC me belde waren ze al vrij snel concreet. Er zat ook echt overtuiging bij. Een warme club met ambities", toont de nieuwkomer zich tevreden met z'n eerste ervaringen bij de hoofdklasser.
"De selectie is één grote vriendengroep, maar de drang om te presteren is ook heel nadrukkelijk aanwezig. Die combinatie spreekt mij aan en in zo'n omgeving gedij ik het beste. Daarnaast is SJC qua club goed vergelijkbaar met Hillegom, maar het is wel allemaal een niveau hoger. Uiteindelijk wist ik dat ik de overstap moest maken. Zo'n trein komt misschien niet meer voorbij."


Pijn in het hart
Zijn vertrek van sportpark De Zanderij was er één met pijn in het hart, dat wel. In eerste instantie was het helemaal niet de bedoeling dat de aanvaller Hillegom vaarwel zou zeggen. "Dat heb ik de club ook in een eerder stadium aangegeven. Voor mij stond het eigenlijk voor 99 procent vast dat ik zou blijven, tenzij  Toen kwam SJC en ben ik toch van mening veranderd."


In no-time schakelt Dedel over naar z'n eigen voetbalhistorie, die begon bij Concordia, één van de fusiepartners van het huidige SV Hillegom. Daarna verkaste de 24-jarige voetballer naar FC Lisse. "Daar heb ik als jonkie een half seizoen in de Topklasse meegedraaid. Uiteindelijk ben ik met één gedachte in het achterhoofd teruggegaan naar Hillegom: om eerst een stapje terug te zetten en er later weer een paar vooruit te maken."


Terwijl Dedel vrolijk verder vertelt over z'n nieuwe ervaringen in het zwart-wit van SJC bekruipt hem toch een teleurgesteld gevoel. De 4-0 oefennederlaag tegen Noordwijk voelt volgens de buitenspeler niet lekker aan. Reden voor ongerustheid is er echter niet.


"Verliezen is nooit leuk natuurlijk, maar zij zijn toch wat verder in de voorbereiding. Dat kon je met name na de rust goed merken. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel, maar dat komt wel goed. Bovendien was het leuk om mijn vrienden, Maurice en Nick, dit keer als tegenstander te ontmoeten. Ik gun hen bij Noordwijk natuurlijk het allerbeste en omgekeerd is dat ook zo."


Warm bad
Voor gevoelsmens Dedel voelt SJC dan ook als een warm bad aan. Van een gewenningsperiode  is voor hem nauwelijks sprake geweest. "Zowel in de groep zelf als de mensen eromheen en de supporters. Ik voelde me direct opgenomen. Dat is ook precies wat ik nodig heb, want anders raak ik letterlijk en figuurlijk geen bal."


"Ik weet zeker dat het gaat lukken om te slagen", overtuigt Dedel zichzelf en de toegestroomde fans en pers. "In de voorbereiding hebben we tot nu toe allemaal tegen vrij sterke tegenstanders gespeeld. Dan komt het aspect wat meer op de verdediging te liggen, maar aanvallend zit het wel goed in deze selectie. Bij SJC zijn er wel wat meer spelers die er boven uitsteken en een wedstrijd kunnen beslissen. Dat komt er straks heus wel uit".