Afgelopen zondag begon op Ter Specke het 'Terug in de Tijd-kamp' van De Spartaan. Voor  Marga Kortekaas (helemaal rechts op de achterste rij) is het haar laatste (Foto: pr).

De Spartaan viert vijftig jaar zomerkampen in eigen huis
Laatste update: 17 augustus 2017 om 14:11

LISSE - Bij atletiekvereniging De Spartaan zijn de jeugdsportkampen in de zomer een begrip. Al vijf decennia gaan de jeugdleden op zomerkamp.

Vaak in het zuiden van het land, maar soms werd het kampterrein ook op de atletiekbaan zelf ingericht. Dit jaar is er ook weer een kampterrein opgebouwd op Ter Specke. Twee rijen tenten, een podium met een kompas en een heuse tijdmachine staan op het middenveld. In de kantine staan mandjes vol met etenswaren en vrijwilligers zorgen voor de schoonmaak, het ontbijt, de lunch en het diner. Maar zoals het hoort op kamp: de kinderen moeten zelf afwassen!


Marga Kortekaas, dé drijvende kracht achter 50 jaar jeugdsportkampen, organiseert dit jaar voor het laatst haar kamp. Begonnen in 1968 vond ze 2017 een mooi jaar om te stoppen. Al weken is ze bezig om sponsoren te vinden, eten te kopen en natuurlijk samen met de kampstaf een mooi programma in elkaar te zetten. Afgelopen zondag is het 'Terug in Tijd-kamp' begonnen. Natuurlijk met taart om de 50 jaar te vieren.


Twintig man leiding en kampstaf zorgen ervoor dat 52 kinderen een paar geweldige dagen beleven. Zo zijn er allerlei bosspelletjes, een creatieve knutsel middag, waterspelletjes, kanovaren, sporten, een rode draad verhaal, een tocht naar het dorp, een kampvuur een bioscoop en natuurlijk een mega enge spokentocht. Met slaaptekort, een zelfgemaakte rugzak, een tas vol met vieze spullen en een speciaal voor dit kamp ontworpen T-shirt zullen de kinderen donderdag weer naar huis gaan. De zomervakantie is dan nog niet helemaal voorbij dus genoeg tijd om bij te komen van alle opgedane herinneringen en ervaringen.