In het Katwijkse fragment zijn scholieren te zien die met strandbedjes de letter 'S'uitbeeldden (Foto: pr).

Rol voor Katwijkse strand in half uur durende 'beach movie'
Laatste update: 17 augustus 2017 om 16:40

KATWIJK - Afgelopen week lanceerde de Stichting Nederland Schoon een 'beach movie' van een half uur, waarin de stranden langs de Nederlandse kustlijn, waaronder Katwijk, de hoofdrol spelen.

Met de film wil Nederland Schoon laten zien hoe mooi ons Nederlandse strand is en waarom het zo belangrijk is dit ook zo te houden. Speciaal voor de strandliefhebbers en betrokkenen rond het Katwijkse strand is er ook een 23 seconden durende versie, waarin alleen dit strand vanuit een helikopter is vastgelegd.


Het strand van Katwijk was drie weken geleden onderdeel van een mooi schouwspel, waarbij honderden mensen op tientallen stranden hebben samengewerkt aan een bijzonder project dat vanuit een helikopter is gefilmd. Met behulp van onder andere strandbedjes, SUP-boards, parasols, reddingsboten, een grote vissersboot en een complete schoolklas werden vijftien letters en een teken uitgebeeld die vanuit de lucht zichtbaar waren. Tijdens de helikoptervlucht van de Wadden naar het Zeeuwse Cadzand kwam langzaam maar zeker een boodschap van de Nederlandse stranden aan alle Nederlandse strandliefhebbers tevoorschijn: STEMOPONSSTRAND! In Katwijk beeldden scholieren de letter ’S’ uit, gecreëerd met behulp van tientallen strandbedjes.


De opnamen markeerden de start van de Schoonste Strandenverkiezing 2017, die op 12 juli van start ging. Vorig jaar stemden 18.000 strandbezoekers op hun favoriete strand.


Wie het Katwijks (of een ander) strand aan de overwinning wil helpen, kan voor meer informatie naar de website.

 

 

Meer info: http://www.supportervanschoon.nl/campagnes/schoonste-stranden