Het jaarlijkse NK Touwtrekken in de Branding trok zaterdag niet alleen veel deelnemers, maar ook veel toeschouwers (Foto: Erwin Plug).

 

Noordzee Zomerfestival meest succesvolle ooit
Laatste update: 17 augustus 2017 om 16:52

KATWIJK- 'De leukste vakantiebestemming is het Noordzee Zomerfestival', luidde het thema van het jaarlijkse Katwijkse evenement dat reeds voor de 14e keer georganiseerd werd aan de boulevard van Katwijk.

De organisatie spreekt van een zeer goed bezocht festival. "Editie 2017 brak alle records. Het beste resultaat ooit."

De 14e editie van het Noordzee Zomerfestival (NZF) werd van 4 tot en met 12 augustus gehouden op de boulevard in Katwijk. Een grote festivaltent stond op het evenementenplein, nabij het centrum. "Het Noordzee Zomerfestival is met zo'n 25.000 bezoekers jaarlijks immer een grote publiekstrekker", vertelt Marco den Engselsman. De PR-medewerker van het festival was trots dat er wederom een goed gevuld programma was met ongeveer dertig programmaonderdelen. "Mede door ruim tachtig vrijwilligers en de steun van vele Katwijkse ondernemers wordt het festival ieder jaar weer een succes. En het gehele evenement is gratis toegankelijk en dat is ook uniek. Het is ieder jaar veel stress, maar het is mooi hoe alles goed in elkaar valt. We gaan voor een goed en leuk festival. Dit jaar was het misschien wel twintig procent gegroeid qua aantallen bezoekers en gezien de baromzet."


Voor het eerst was de festivalinformatie op de site in het Engels en Duits beschikbaar en er was weer een vernieuwend programma met een groot aantal bijzondere artiesten. Voor ieder wat wils. "De kick-off werd bezocht door circa 400 sponsors, vrienden en genodigden en iedereen was zeer tevreden", aldus Den Engelsman. "Ook de dagactiviteiten kenden op alle fronten grotere aantallen deelnemers. Op maandag tijdens de kinderbingo kwamen we zelfs stoelen te kort voor alle deelnemers. De ouderenmiddag 'Wie of wat is Waer' met spreekstalmeester Adri van Beelen was een doorslaand succes. Prachtig hoe dat ervaren werd."


Volgens de organisatie was de absolute topper het allereerste Zomercarnaval voor meervoudig gehandicapten - in samenwerking met de Stichting Jan - die met ruim 250 bezoekers op de vrijdagmiddag werd georganiseerd. "Bij de avondprogramma's waren verder de muziekavonden een doorslaand succes met tributebands zoals Abba, Stevie Wonder en Bruce Springsteen. Algemene muziekprogramma's zoals Full house at the Beach, Vrienden van Katwijk en meezingfeest Live uit de Tap brachten veel mensen op de been en de festivaltent was dan ook regelmatig tot de nok toe gevuld. De maandag- en dinsdagavond waren wat rustiger. Een schot in de roos was eveneens de eerste editie van de Blues- en Rockavond met de Katwijkse AJ Plug en Ralph de Jong."


Op zaterdagmiddag was er traditiegetrouw het jaarlijkse NK Touwtrekken in de Branding dat tot hilarische taferelen leidde. En ook daar waren meer deelnemers, zowel bij de mannen als vrouwen. "We zijn tevreden uiteraard. Het was het meest succesvolle festival ooit. Maar, mooi is het feit dat je voor zoveel mensen en voor een zeer gevarieerd publiek iets kan neerzetten."