(Foto: pr).

Twee advocaten geven lezing over juridische kant relaties
Laatste update: 5 september 2017 om 16:44

KATWIJK - Samenwonen, trouwen, kinderen krijgen. Dat zijn allemaal mooie en bijzondere momenten in het leven.

Maar de wet verbindt daar wel bepaalde gevolgen aan. Omdat 'iedereen geacht wordt de wet te kennen' komen advocaten Kim Diepstraten en Sylvia Raphael (bekend van het juridisch spreekuur in de bieb) op maandag 18 september om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek Katwijk uitleggen wat nu precies die gevolgen zijn. Ook kunnen vooraf onderwerpen worden ingestuurd waarover je tijdens de lezing meer wilt horen.

Tijdens deze praktische lezing komen de volgende vragen aan de orde: Als je gaat samenwonen, is dan alles van jullie samen? Is het nodig om een samenlevingscontract te maken en zo ja, wanneer? Stel dat jullie samen een huis kopen en een van jullie overlijdt, wat betekent dit dan? En hoe kun je dat voorkomen? Wat betekent trouwen, welke rechten en verplichtingen brengt dat met zich mee?

Hoe ziet de wettelijke gemeenschap er uit in 2017, vanaf (waarschijnlijk) januari 2018 en wanneer is het handig om huwelijkse voorwaarden te maken? Stel dat er een kindje geboren wordt terwijl de ouders niet getrouwd zijn, wat moet er dan geregeld worden? En wat is het verschil als je wel getrouwd bent? Stel dat twee ouders samenwonen en het kindje heeft de naam van de vader. De moeder wil een weekendje met het kind naar Parijs. Waar moeten de ouders dan aan denken? Kortom, allemaal zaken die je in het dagelijks leven tegenkomt maar waar je niet altijd bij stil staat.


Advocaten Sylvia Raphael en Kim Diepstraten zijn geen onbekenden in Bibliotheek Katwijk. Zij draaien mee in het juridisch spreekuur in de hoofdbieb dat wordt verzorgd door advocatenkantoor Geelkerken en Linskens. In de even weken kunnen mensen op dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bij hen aanschuiven met hun juridische vragen. Kim is gespecialiseerd in familierecht, arbeidsrecht en privacy recht. Sylvia is gespecialiseerd in familierecht en erfrecht. Een van de dingen die zij in hun werk belangrijk vinden is dat hun cliënten begrijpen hoe het zit: geen dure maar duidelijke taal.


Mensen die een onderwerp willen doorgeven dat zeker aan bod moet komen tijdens de lezing op 18 september, kunnen dat mailen. Toegangskaarten voor de lezing zijn te koop via de kaartverkoop op de website en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Bibliotheekleden betalen 6 euro, niet-leden 8 euro.

Meer info: s.raphael@gl-advocaten.nl
Meer info: http://www.bibliotheekkatwijk.nl