De mannen uit Heren 1 hebben allemaal een bak aan ervaring. Ondanks dat de Eerste Divisie een grote uitdaging is, gaan de spelers allemaal voor een plek in de top 5 (Foto: Anouk Dijkshoorn).

Squash Hillegom zoekt het hogerop
Laatste update: 6 september 2017 om 9:29

HILLEGOM - Voor de mannen van Heren 1 van Squash Hillegom staat er in het seizoen een grote uitdaging te wachten.

Na acht jaar van afwezigheid heeft Heren 1 zich weer weten te plaatsen in de Eerste Divisie. Dit is de op één na hoogste divisie in de Nederlandse squashwereld.

Squash Hillegom heeft een gloednieuw Heren 1 team. De mannen hebben zich weten te plaatsen voor de Eerste Divisie. Speler Donny van Hal: "De Eerste Divisie kun je vergelijken met de Jupiler League uit het voetbal." Het team bestaat uit clubtrainer Rogier Monsma, clubkampioen Nicolas Hermans, Peter Kwakman, Chester van Zee, Arnoud van der Ham en Donny van Hal. Marcel Dol is een trotse eigenaar van Squash Hillegom. "Het is voor het eerst in 8 jaar tijd dat we weer in de Eerste Divisie gaan spelen."


Ambitie
Een ambitieus plan, maar nog ambitieuzer zijn de plannen voor de toekomst. Marcel: "We hopen met dit besluit een groei te maken en over een aantal jaar in de Eredivisie te spelen. Ook gaan we ons best doen om spelers uit de eigen jeugd te trainen tot een zo hoog mogelijk niveau." Een goed voorbeeld van een voormalig talentvolle jeugdspeler van Squash Hillegom is Nicolas Hermans.


Nicolas: "Ik ben begonnen met squash toen ik 14 jaar was. Mijn leraar Engels was Tom Carless, toentertijd de trainer van Squash Hillegom. In Hoofddorp heb ik meegedaan aan een Inovit jeugdtoernooi, waarbij ik tegen alle top jeugdspelers moest spelen. Ik werd dik ingemaakt en besloot daarom om vijf dagen in de week te gaan trainen, zodat ik even goed als hen kon worden. Sindsdien heb ik veel toernooien gespeeld in Nederland en door al het trainen ben ik nu clubkampioen en ben ik in het Heren 1 team terecht gekomen."


Top 5
De mannen uit Heren 1 hebben allemaal een bak aan ervaring. Ondanks dat de Eerste Divisie een grote uitdaging is, gaan de spelers allemaal voor een plek in de top 5. Alle spelers hebben ook een link met Squash Hillegom. Zo zijn de twee trainers van de Hillegomse squashclub lid van het team en ook de clubkampioen doet mee. De andere spelers doen jaarlijks aan de Hutspot mee. Dit is het grootste squashtoernooi van Hillegom. De eerste wedstrijd van het seizoen zal thuis gespeeld worden op vrijdag 15 september.


Marcel Dol: "Er zullen nog veel thuiswedstrijden volgen, dus iedereen is van harte welkom om op vrijdagavond te komen kijken." Meer informatie, zoals het wedstrijdschema, zal binnenkort verschijnen op de Facebookpagina van Squash Hillegom.