Matchwinner Jeroen Dedel legt aan voor een schot (Foto: Johanna Wever).

Jeroen Dedel wederom goud waard voor SJC
Laatste update: 12 september 2017 om 14:28

NOORDWIJK - Jeroen Dedel stond vorige week met een lach op zijn gezicht de pers te woord na SJC - RKAVV.

De aanvaller van de Noordwijkse hoofdklasser schoot zijn nieuwe ploeg in de absolute slotfase naar een gelijkspel in de seizoensouverture. Afgelopen zondag was Dedel wederom goud waard.

De schreeuw waarmee de nieuwkomer zich vorige week uitte, kwam van diep. Na drie jaar sv Hillegom zocht Dedel het deze zomer bewust hogerop. Maar het aanpassen aan een hoger niveau is voor geen enkele speler een makkelijke taak. Ook niet voor de geboren Haarlemmer. De brul bleek uiteindelijk meer dan opluchting om de gelijkmaker. De kreet maakte wat los bij de linksbuiten. Een hernieuwde vertrouwensboost, gesteund door z'n goal. De 24-jarige voetballer had het nodig, naar eigen zeggen.


Vorige week gaf dedel zijn coach, Sjaak Polak, gelijk toen ie 'm slechts een plek op de reservebank gaf. Nu sprak hij vol bravoure uit dat hij blij was met z'n basisplaats in de uitwedstrijd van SJC tegen De Bataven. De aanvaller beantwoordde het vertrouwen van zijn trainer door de enige goal van de wedstrijd te maken: 0-1. Een wereld van verschil. Van kin omlaag naar borst vooruit. "Nu was ik wederom met de trainer eens dat hij mij een basisplaats gunde", grapte de buitenspeler na het uitduel in het Gelderse Gendt.


De wedstrijd zelf had volgens Dedel niet veel om het lijf. Op een traag veld kwam het bij SJC vooral op werken aan. De ploeg van Polak schuwde de arbeidsethos niet en werd daarvoor dus beloond in de vorm van een driepunter. SJC was volgens Dedel de betere ploeg, maar vooral omdat de Noordwijkers zelf weinig weggaven.