Teijsse schermt de bal af (Foto: Orange Pictures).

Quick Boys stijgt verder door zege in Veenendaal
Laatste update: 12 september 2017 om 16:12

KATWIJK - De spelers van Quick Boys lijken met de week beter te wennen aan het zo veelbesproken nieuwe systeem.

De Katwijkse formatie boekte op bezoek bij DOVO de tweede zege op rij: 1-2. Yordi Teijsse, wie anders, zorgde met een benutte strafschop voor de driepunter. Quick Boys stijgt door de overwinning naar de vierde plaats in de Derde Divisie.

Zijn tweede treffer in evenzovele duels bleek tien minuten na de rust goed genoeg voor de winst. "Al maak ik er dertig op deze manier, dat maakt me helemaal niks uit", lacht de topscorer. "Ik schoot hem op z'n hand en het was een terechte penalty. Die moet er vervolgens ook in."


Volgens Teijsse speelde Quick Boys in Veenendaal zeker geen goede wedstrijd. "In de tweede helft hebben we voor elke meter gestreden. Aanvallend was het nog niet helemaal wat het moet zijn, maar verdedigend hebben we eigenlijk niets weggegeven."


En dat is precies de bedoeling van trainer Jan Zoutman, die het accent met het nieuwe 5-3-2 systeem vooral op de verdediging heeft gelegd. Vorig seizoen was dat het zorgenkindje en dat lijkt nu een stuk beter in orde. Al gaat het misschien ten koste van wat aanvallende stootkracht. Dat ziet ook Teijsse, die zich vorige week redelijk kritisch uitliet over het systeem. Hij legt uit waarom. "Het is de bedoeling dat we het voorin met z'n drieën in een soort driehoek uitzoeken. Ik sta op papier wat op rechts, maar ik probeer zoveel mogelijk naar binnen te trekken. Jesse [van Nieuwkerk red.] moet dan om mij heen cirkelen en Reda [Kharchouch red.] komt wat meer van de andere kant."