(Foto: pr).

Katwijkse Watersportdag afgelast door slechte weer
Laatste update: 12 september 2017 om 16:13

KATWIJK - Een nieuw evenement in Katwijk werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd, namelijk 'Watersportdag Katwijk'.

Op de Oude Rijn -van de ingang van het Kanaal naast de oude redschuur tot aan de Julianabrug- waren er activiteiten voor jong en oud. De belangstelling was groot en dit jaar stond de tweede editie gepland tijdens het afgelopen weekend. Door hevige regenval werd het echter afgelast.

Diverse watersportverenigingen uit Katwijk waren vorig jaar bijeen rondom de Oude Rijn om mensen kennis te laten maken met watersport. Op en langs de Oude Rijn was het een drukte van belang en gedurende een zonnige dag kon er uiteraard met name op het water deelgenomen worden aan diverse activiteiten.

Men kon suppen, zeilen met optimisten, sloep roeien met de sloeproeiverenigingen, zeilen of roeien met de Katwijkse Zeeverkenners en tevens werden diverse demonstraties gegeven. Aan de wal waren eveneens activiteiten en kon men historische boten bezichtigen. Het geheel werd aangekleed langs de waterkant met diverse watersportbedrijven die zich op deze dag presenteerden met spullen en uitgebreide uitleg gaven over hun sport of vereniging. Op alle terreinen waren activiteiten die zijdelings gelinkt waren aan de watersport. Het idee is ooit ontstaan tijdens een thema-avond van de gemeente Katwijk over watersport.

De dag werd bedacht met het doel iedereen eens met alle vormen van watersport -en dan met name kleine vaartuigen- kennis te laten maken en die opzet was geslaagd. Dit jaar was het wederom groots aangepakt, maar door hevige regenval afgelopen week werd het evenement afgelast. "Wegens negatief advies voor de volksgezondheid en veiligheid vanuit Hoogheemraadschap Rijnland is de Watersportdag geannuleerd", aldus Carry Hoek van de organisatie. "Door hevige regenval moest het boezemgemaal zaterdag maximaal draaien en dan ontstaat er een zeer sterke stroming. Daarbij was wegens het 'overstorten' een zeer verhoogde colibacterie in het water aangetroffen, wat gezondheidsklachten met zich mee kon brengen. Dat risico wilden we niet lopen."