(Foto: pr).

Vrijwilliersbijeenkomst 'Omgaan met dementie'
Laatste update: 12 september 2017 om 16:15

KATWIJK - Op donderdag 12 oktober om 19.30 uur organiseert Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt in samenwerking met WeHelpen een bijeenkomst met als thema 'Omgaan met dementie'.

De bijeenkomst vindt plaats in Tripodia aan het Hoornesplein in Katwijk.

Heel wat vrijwilligers die in de zorg actief zijn krijgen te maken met mensen met dementie. Maar wat is dit nu precies? En vooral, hoe kan je er op een goede manier mee omgaan? Want het vraagt best wel het een en ander van de vrijwilliger. Dementie kenmerkt zich onder andere door een in stoornis in het geheugen en in de spraak, besef van tijd, karakter, gedrag of stemming. Als veel van deze problemen tegelijk voorkomen en zodanig zijn dat ze het functioneren in het dagelijkse leven belemmeren, spreken we van dementie.


Het doel van deze bijeenkomst is onder andere informatie geven over wat dementie is en hoe je er als vrijwilliger mee om kunt gaan. Ook is er ruimte om eigen ervaringen in te brengen en vragen te stellen. De bijeenkomst wordt uitgevoerd door psychologe Quirine Slik en maatschappelijk werker Corrie van Dijk-Wassenaar. Beiden zijn werkzaam bij Topaz Overduin.

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot vrijdag 6 oktober via tel. 071-4033323 en de email.

 

Meer info: vip@welzijnskwartier.nl