(Foto: pr).

Farèlschool viert feest
Laatste update: 12 september 2017 om 16:26

KATWIJK - Alhoewel het schoolgebouw al langer in gebruik is, bestaat de Farèlschool dit jaar 50 jaar. In 1967 startte de Farèlschool aan de Koninginneweg.

Afgelopen vrijdag vierden de kinderen en de leerkrachten feest. De hele dag stond in het teken van '50 jaar'. De kinderen konden 's morgens alleen de school in door onder een ballonnenboog door te gaan, waarboven de gouden letters 50 prijkten. Elke groep nam deel aan een bijzondere workshop en stond daarnaast 'creatief' stil bij het jubileum. De kinderen volgden inspirerende workshops als dansen, air drumming, makey makey (fröbelen met computers) en 3D-pentekenen. Om 15.00 uur liep de school vol met ouders en opa's en oma's. Zij werden getrakteerd op dans- en muziek optredens en bewonderden de 3D-knutsels.

Tegenvaller was het slechte weer, waardoor de nieuwe voetbalkooi nog niet officieel in gebruik kon worden genomen. Achter de school bouwt Van Rhijn Bouw appartementen. De muur van het schoolplein moest hiervoor vervangen worden. De Farèlschool wilde graag een groen(er) schoolplein en vroeg de aannemer om een kokoswand met groene beplanting. Om te voorkomen dat voetballen de planten beschadigen krijgen de kinderen een voetbalkooi. Van Rhijn Bouw schonk een groot deel van het benodigde bedrag. Wethouder Jacco Knape en Henri van Rhijn zullen op een later moment de voetbalkooi alsnog openen.