Een impressie van de nieuwe bollenschuur (Foto: pr/BOEi).

Nieuw plan Veelzorg
Laatste update: 14 september 2017 om 12:08

HILLEGOM - "We wilden in eerste instantie wat meer appartementen in de grote bollenschuur van Veelzorg creëren".

"We wilden in eerste instantie wat meer appartementen in de grote bollenschuur van Veelzorg creëren maar we bedachten op een goed moment dat een dergelijke invulling geen goed beeld zou opleveren van wat hier vroeger gebeurde", aldus projectmanager Peter van Schaik van de Stichting BOEi tijdens een korte rondleiding door het momenteel in de steigers staande deel van het historische complex aan de vernieuwde Stationsweg.

 "Om die reden hebben we het aantal teruggebracht naar 5 ruime woningen die van alle gemakken zijn voorzien maar waarin de toekomstige bewoners, en dat zijn praktisch allemaal Hillegommers, verschillende het historische complex kenmerkende typische elementen zijn verwerkt. De gemeente heeft ons verzocht de nieuwe woningen zo duurzaam mogelijk in te richten. Ook daaraan hebben we getracht te voldoen. De duurzaamheidsscore is 7 op een schaal van 10.En dat is heel redelijk."


Behalve de 5 woningen in de bollenschuur komen in het nieuwe plan Veelzorg nog 13 gedifferentieerde woningen, waaronder 5 bungalows. De toekomstige bewoners krijgen de beschikking over een autovrije binnentuin. Er komen in totaal 39 parkeerplaatsen. Het nieuwe wijkje dat ontsloten wordt via de vernieuwde Stationsweg wordt zo groen mogelijk ingericht. Eigenaar Stichting BOEi investeert ca. 4 miljoen euro in het project. De belangstelling voor het nieuwe cultuur historisch verantwoord gebouwd stukje Hillegom was al direct groot. Naar verluidt zijn alle kavels al verkocht.